CHP ZİHNİYETİ DEĞİŞMEDEN TÜRKİYE DEĞİŞMEZ “YANLIŞ ADAYIN KILIÇDAROĞLU OLDUĞUNU SÖYLEDİM”

15 Mayıs 2023 12:09
Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi eski Başkanı Yalçın Ergen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla seçim sonucuna ilişkin “Aday olduğu günden bu yana tanıdığım herkese en yanlış adayın Kılıçdaroğlu olduğunu söyledim.” Dedi.

14 Mayıs seçimlerini geride bıraktık. resmi olmayan sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan %49,42, Kemal Kılıçdaroğlu %44,95 oy oranına sahip oldu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda zaten endişe duyan partililer ise sonuç karşısında konuşmaya başladı. Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi eski Başkanı Yalçın Ergen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu’nun adaylığının yanlış olduğunu dile getirdi.

“ADAYLIĞININ YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİM”

Ergen şu ifadelere yer verdi;” CeHaPe Zihniyeti

Bugüne kadar CHP dışında başka bir partiye oy vermedim. Ve son seçimlerin neredeyse tamamında (etrafımdaki bir çok kişi gibi) adaylarını beğenmediğim için kerhen oy kullandım. Aday olduğu günden bu yana tanıdığım herkese en yanlış adayın Kılıçdaroğlu olduğunu söyledim. Bir çoğu ile ciddi tartıştım. Sadece kendi gibi düşünenler ile birbirini gaza getiren, a haber neyse halk tv den başka bilgiye ihtiyacı olmayan büyük bir kitle var CHP içinde. Genel resmi görmeyen, körlerle sağırların birbirini ağırladığı, kendini yenileyemeyen dinazorlardan oluşmuş bir parti.

 

“ESKİ YÜZLERDEN MEDET UMARAK…”

Yüzde 1 bile oyu olmayan AKP eskileri ile kurulan bu ittifakın faydadan çok zarar getireceğini söyleyen herkes tu kaka ilan edildi. Bay Kemal’in herkesin değişim istediği bir dönemde, eski yüzlerden medet umarak, emrivaki ile kendini aday yaptırması Ekmelettin vakasından sonra bu ülkenin gençlerine attığı en büyük kazıklardandır. Yakışan ve seçimi kazandıracak hareket bana göre şöyle olmalıydı. Nasıl ki İstanbul’da bile tanınırlığı yüzde 16 olan Ekrem İmamoğlu’nun elinden tutup tüm Türkiye’ye tanıtıp İstanbul Belediye Başkanı yaptıysa, bundan 4-5 ay önce misalen Özgür Özel gibi Mansur Yavaş gibi temiz ve hiç kimsenin karşı çıkmayacağı birinin elinden tutup adayımız deseydi yüzde 60 ile Başkan seçilirdi ve kendisi de gönüllerde taht kurardı.

DELİLİK AYNI ŞEYİ FARKLI SONUÇLARLA BEKLEMEKTİR

 

74 yaşında aday olduğu gün ‘gençlerin umudu Kılıçdaroğlu’ diye slogan attırarak değişimden bahsedemez ve umut olamazsınız. Eleştirdiğiniz tek adamlık sistemini 5-6 kişinin hırs ve bencilce kararlarıyla, insanımızın ne istediğine sırt çebirerek yıkamazsınız. Hele karşı tarafın başarısızlığından medet umarak, kötünün iyisi algısıyla, ilkesiz bir siyasetle ve tüm tuşlara basarak mümkün değil. Doğruyu söyleyen herkesin dışlandığı CHP için Albert Einstein’a atfedilen ama aslında O’na ait olmayan bir söz tam da bu durumu özetlemektedir. ‘Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir’. CHP zihniyeti değişmeden Türkiye değişmez.


 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X