HÜRRİYET’İN STRATEJİSİ ÖRGÜTÜ TERS KÖŞE YAPTI

23 Ocak 2024 14:11
Fatma Kaplan Hürriyet, Hüseyin Erol, Hakan Tanta ve Emre Andız'ın yarıştığı seçimde kazanan mevcut Başkan Hürriyet oldu. Fatma Kaplan Hürriyet, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin İzmit adayı olarak tescillenmiş oldu.

İzmit Belediye Başkanı CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet, ön seçim süreci boyunca, sadece parti üyesi olan ve kenarda köşede örgütten uzak yaşayan vatandaşlara ulaşarak, üyelerden çeşitli sözler karşılığı destek istedi. Örgütte aktif ve mevcut görevlerde bulunan partililer ile arasının açık olduğu ve örgüt mensubu üyelerin diğer adayları desteklediğini açıkça tahmin eden Hürriyet, uyguladığı bu strateji sayesinde başarılı çıktı. Süreç boyunca belediye gücü ve imkanlarını kullandığı iddia edilen Hürriyet, örgüt desteğini arkasına alan adaylara karşı sağladığı bu üstünlüğü üyelere karşı yansıtmayı başardı.

3 BİN 622 ÜYE İSE OY KULLANMAYA GELMEDİ

CHP İzmit'te 7 bin 348 üyenin oy kullanma hakkının olduğu ön seçimde toplam 3 bin 726 üye oy kullandı. 3 bin 622 üye ise oy kullanmaya gelmedi. Oy kullanma hakkı bulunan üye sayısına bakıldığında neredeyse üyelerin yarısının sandığa gelmediği görüldü. İzmit’te 2019 seçim sürecinde adaylığı açıklanan Hürriyet’in aynı heyecanı, 2024 seçimleri için partisine yaşatmadığı da gözler önüne döküldü.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X