MİT Operasyonuyla Etkisiz Hale Getirilen Terörist, PKK'nın Cephane Sorumlusu Çıktı

11 Aralık 2023 11:06
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından etkisiz hale getirilen "Ruken Zilan" kod adlı terörist Zeynep Sevim'in, terör örgütü PKK'nın sözde cephane sorumlusu olduğu belirlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından etkisiz hale getirilen "Ruken Zilan" kod adlı terörist Zeynep Sevim'in, terör örgütü PKK'nın sözde cephane sorumlusu olduğu belirlendi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Duhok kırsalında MİT tarafından etkisiz hale getirilen terörist, örgüt mensuplarının güvenlik güçlerine karşı planladığı eylemlerde kullanacakları cephane ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösteriyordu.

Terörist Sevim'in PKK/KCK kırsal kadrosuna 2014 yılında katıldığı, daha sonra bir dizi saldırıda örgüt mensuplarının lojistik ihtiyaçlarını sağlamakla görevlendirildiği tespit edildi. Ayrıca, Pençe-Kilit harekatı sırasında güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilecek eylemlerin sözde cephane sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı.

Terörist Zeynep Sevim'in kardeşi "Zilan Ruken" kod adlı Fatma Sevim'in de 2012 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildiği biliniyor. Bu olay, terör örgütü PKK'nın aile içindeki bağlantıları ve örgüte katılımlarını gösteren önemli bir örnek teşkil ediyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X