Adıyaman'daki arama-kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybeden Proteo'nun ismi o tesise verilecek!

21 Şubat 2023 22:14
Başiskele Belediyesi tarafından yapılan ve açılışına az bir zaman kalan Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi’ne Meksikalı yardım ekibiyle geldiği Adıyaman'daki çalışmalar sırasında ölen arama-kurtarma köpeği Proteo'nun adı verilecek.

Arama-kurtarma köpeği Proteo’nun ismi verilecek

Sepetlipınar Mahallesi’nde inşa edilen Sokaktaki tüm canlılara mama ve yem desteği sağlayan, veterinerlik hizmeti veren can dostlarına sıcak yuva kazandıracak olan Başiskele Belediyesinin, Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezinin açılışına az bir zaman kala Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü bir açıklama yaptı. Özlü, rehabilitasyon merkezine deprem felaketi sonrası Meksikalı yardım ekibiyle geldiği Adıyaman'daki çalışmalar sırasında ölen arama-kurtarma köpeği Proteo'nun isminin verileceğini açıkladı.

“ADI BURADA YAŞAYACAK”

Başkan özlü şu açıklamayı yaptı; “İçinde bulunduğumuz bu tesis çok yeni bitti açılışına hazırlık yapıyorduk. Tabi çok önemli bir felaket yaşadık, bu asrın felaketinde ülkemize ara kurtarma ekipleri ve arama kurtarma köpekleri geldi. Bunların içerisinde Meksikalı ekibinin Türkiye’de çalışmalara katılan Proteo isimli köpeğimiz hayatını çalışmalar sırasında kaybetti. Meksika’ya uzun yıllar hizmet etmiş ve ülkemizde hayatını kaybeden ve Meksikalıların törenle karşıladığı proteo isimli köpeğimizin ismini arkadaşlarımızla yaptığımız değerIendirmede yeni biten sokak hayvanları rehabilitasyonu merkezine adına vermeye kara verdik. Proteo ismi yıllar boyunca bu sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimizde anılmış olacak. Burada yaşayacak.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X