YAPI ENVANTERİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR! İMO BAŞKANI ALİ AKGÜN “İNCELENMESİ HEDEFLENEN BİNA SAYISI 160 BİN”

28 Eylül 2023 11:10
İMO Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün” 27 Temmuz’da 12 ilçede çalışmalar başladı. Çalışmaların amacı Gölcük depremine maruz kalmış envanteri hızlı bir şekilde çıkarmak. İncelenmesi hedeflenen bina sayısı 160 bin” dedi.

 TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile “Kocaeli genelinde deprem öncesi yapılan binaların yapı envanteri” projesi yürütülüyor. Proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün yaptığı açıklama ile projenin geldiği aşamaları anlattı. Toplantıya İMO Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün ve Büyükşehir yetkilileri katıldı.

İNCELENMESİ HEDEFLENEN BİNA SAYISI 160 BİN

İMO Başkanı Ali Akgün, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi “6 Şubat depremi sonrası dirençli şehir Kocaeli adı altında bir proje başladı. Bu projenin birçok maddesi vardı. 3. Maddesi deprem riski adı atındaki yapıların belirlenmesi bizi ilgilendiren bir konuydu. 27 Temmuz’da 12 ilçede çalışmalar başladı. Çalışmaların amacı Gölcük depremine maruz kalmış envanteri hızlı bir şekilde çıkarmak. İncelenmesi hedeflenen bina sayısı 160 bin.

GÜNLÜK 2000-2500 ARASI VERİ İNCELEMESİ YAPILIYOR

Bizim seçtiğimiz yöntem bilimsel makale olarak yayımlanmış ve literatüre geçmiş bir yöntemdir. 101 kişilik saha ekibi ve 5 koordinasyon ekibi ile çalışmalar devam ediyor. Yapılan çalışmalar 12 ilçede aynı anda başladı. Tamamında işe alamdan önce hızlı tarama yönetimi eğitimi verdik ve sahaya sürdük. Yaklaşık 2 ay oldu. Yaptığımız inceleme çalışmalarında günlük 2000 -2500 arası veri incelemesi yapılıyor. Biz 76 bin 466 yapıyı inceledik. Hemen hemen yüzde 52’sine ulaştık bu yapıların.

YOGUN OLARAK GEBZE BÖLGESİNDE VARIZ

Yaptığımız çalışmalarda yoğun olarak Gebze Bölgesinde varız. Birkaç arkadaşımız Karamürsel’de. Kandıra sağlam bölge olduğu için Kandıra’da çok az var şu an. Geri kalan kısımlarda da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 81 ilde sadece Kocaeli’de yapılıyor. Her türlü desteği bize veriyorlar. Şehir için gerekli olan çalışmaları yapıyoruz” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X