İSU, BAŞİSKELE TEPECİK’TEKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞTI

27 Aralık 2023 11:06
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele ilçesine bağlı Tepecik Mahallesi'nde gerçekleştirdiği altyapı çalışmasında sona yaklaştı. 5 bin 415 metre yeni iletim hattı, 9 bin 290 metre içme suyu şebeke hattı ve 50 metreküp kapasiteli 2 adet içme suyu deposunun yer aldığı projede çalışmaların yüzde 96’sı tamamlandı.

KENT GENELİNDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
2023 yılı yatırım programı kapsamında kentin tüm bölgelerinde stratejik altyapı geliştirme çalışmalarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, suyun temiz ve kaliteli bir şekilde tüketicilere ulaştırılması sürecinde teknolojik gelişmeleri kullanarak çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Bu anlayışla hareket eden İSU, kent genelinde olduğu gibi Başiskele ilçesinde de artan nüfus ve beraberinde gelen altyapı ihtiyacını göz önünde bulundurarak geliştirdiği altyapı projelerini hızlıca hayata geçiriyor. Bu yenilikçi çözümlerle mahalle sakinleri, daha sağlıklı ve güvenilir bir altyapıya kavuşuyor.

ÇALIŞMALARIN YÜZDE 96’SI TAMAMLANDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Mutlu şehir Kocaeli” vizyonuyla kent geneline sağlıklı ve sürdürülebilir içme suyu temininde önemli çalışmalar gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü Başiskele ilçesinde yer alan Tepecik Mahallesi’ndeki altyapı çalışmalarının yüzde 96’sını tamamladı. Bölgeye kesintisiz içme suyu temini için yapılan bu çalışmalar kapsamında 5 bin 415 metre yeni içme suyu iletim hattı, 9 bin 290 metre uzunluğunda yeni içme suyu şebeke hattı, 21 adet vantuz ve tahliye odaları ile 7 adet basınç kırıcı vana (BKV) odası ve 50 metreküplük 2 adet prekast içme suyu deposu inşası yer alıyor.

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan altyapı çalışması, mahallenin kesintisiz içme suyu ihtiyacını ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimini sağlayarak bölgeye hayat verecek.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X