Körfezli Fatih’ten milli derece

12 Ocak 2024 13:00
Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takım Seçmeleri Edirne’de yapıldı. Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen organizasyona 28 şehrimizden 83 kulübün 142’si bayan 232’si erkek toplam 374 sporcu ile mücadele ettiği yarışlar kıyasıya çekişmeli geçti. 3 gün süren yarışların açılış günü Edirne Valisi Yunus Sezer de yarışları izledi.

DERECE ELDE ETTİ

Hafta içinde Edirne’de düzenlenen Yıldızlar, Gençler, Büyükler Milli Takım Belirleme Yarışmalarına ilimizden Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden Fatih Emre Kartal katıldı. Kartal, 1.500 metre serbestte de 15 Yaş Türkiye altıncısı ve 800 metre serbestte de 15 Yaş Türkiye sekizincisi oldu.

Körfez Gençlerbirliği SK Yüzme Başantrenörü A.Samet Işık; “sporcumuz Fatih Emre Kartal sezon boyunca elde ettiği başarılarına yenisini Edirne’de yapılan seçmelerde ekledi. Çok genç olmasına rağmen çok sayıda tecrübeli ve zorlu rakibi arasında 1.500 metre serbest stilde Türkiye altıncısı, 800 metre serbest stilde de Türkiye sekizincisi olarak önemli dereceler yaptı. 

BAŞKAN SÖĞÜT’E TEŞEKKÜR

Sporcumuzun kısa sürede büyük gelişim göstermesi geleceğe umutla bakmamıza vesile olmuştur. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çok yakında daha büyük başarılı sonuçları almaya başlayacağız. Başta sporcumuzu, ailesini, ekibimi ve bize ve sporcularımıza her zaman destek olan yanımızda olan ve imkânlar sunan Körfez Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt’e çok teşekkür ediyorum. 

ŞUBAT AYINDA ÖNEMLİ PROGRAM

Sporcularımız da bu destekleri aldıkları başarılı sonuçlar ve örnek sporcu modeli olarak karşılığını veriyorlar. Önümüzde Şubat 2024 tarihinde ilimizde Açık Su Milli Takım Seçmesi olacak. Fatih Emre Kartal o müsabakalarda da 7.500 metre ve 10.000 metre yüzecek orada öncelikle kamp kadrosuna ardından da yaş grubunda, Multinationel-Comen Cup kadrosuna seçilmek için mücadele edeceğiz” diyerek açıklamalarda bulundu.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X