SARI”DERHAL BU İZNİ İPTAL EDİN”

01 Haziran 2023 12:14
CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı;"Eğitimde fırsat eşitliğini sadece öğrencilerin kılık, kıyafeti, inançları üzerinden ‘savunduk’ gibi göstermeye çalışanların üniversite çatısı altında haremlik selamlık oturma düzeni ile sosyal etkinlik yapılması müsaade etmesi akıl tutulmasıdır.

Gebze Teknik Üniversitesi’nde Yeniler Topluluğu ve Seferber Topluluğu tarafından üniversite kampüsünün içinde düzenlenecek olan etkinlik için yapılan duyuruda “ “Final sınavları öncesinde aramızdaki bağı kuvvetlendirmek ve tanışmak adına gerçekleştireceğimiz ‘Bahar Pikniği’mize okulumuzdaki tüm öğrenciler davetlidir. Etkinliğimizde ikram olacaktır. Etkinliğimizde erkek ve kızların oturma düzeni hususunda ayrı şekilde yer almasına özen gösterilecektir.” İfadeleri yer alması tepki çekmişti.

“DERHAL İPTAL EDİN”

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı’dan tepki geldi. Sarı yaptığı açıklamada;”Eğitimde fırsat eşitliğini sadece öğrencilerin kılık, kıyafeti, inançları üzerinden ‘savunduk’ gibi göstermeye çalışanların üniversite çatısı altında haremlik selamlık oturma düzeni ile sosyal etkinlik yapılması müsaade etmesi akıl tutulmasıdır.
Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki Yeniler Topluluğu ve Seferber Topluluğu adlı iki öğrenci topluluğunun ‘Kız ve erkek öğrencilerin ayrı şekilde oturmasına özen gösterilecektir’ notu ile paylaştığı duyuruya rektörlükten izin çıkması işte tam da bu aklın ürünüdür. Öğrencileri bu şekilde ayrıştırılmasına müsaade etmek demek daha sonra toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşamın her alanına bu gençlerin yanlış bir şekilde taşıyacak olacağının göstergesidir.
Okulun birçok öğrencisi bize ulaşarak böyle bir etkinliğe nasıl müsaade edildiğini sordu.
Biz de yönetime soruyoruz.
Laik, demokratik, bilimin ışığında bir sistemde gençleri mesleki iş hayatına hazırlamanız gerekirken, ayrıştırmanın önünü açan böyle bir etkinliğe nasıl izin verebildiniz?
Bu etkinliği düzenleyen topluluklar kimlerdir ve kimler tarafından yönlendirilmektedir?
Derhal bu izni iptal edin, derhal bu ayrıştırıcı anlayışı üniversite çatısı altından uzaklaştırın.” Dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X