Kocaeli’de “İşgücü Piyasası Araştırması” gerçekleştirilecek

05 Haziran 2023 17:33
Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında 4376 firmaya hibrit yöntemi ile ‘’İşgücü Piyasası Araştırması’’ gerçekleştirilecek

Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün konuyla ilgili yapmış olduğu duyuru şu şekilde:

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kanuni yetki ve görevleri gereği; her yıl düzenli olarak  yerel düzeyde İşgücü Piyasası Araştırması gerçekleştirmektedir. 2023 yılında yapacağımız  araştırma ilimiz genelinde faaliyet gösteren 4376 firmayı kapsayacaktır. İş ve meslek  danışmanlarımızca hibrit yöntemle (yüz yüze, telefon, elektronik posta vb.) gerçekleştirilecek  olan araştırma 5 Haziran-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında uygulanacaktır. Belirtilen tarih  aralığında Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz personelleri İPA çalışması için  sahaya inecektir.  

İşgücü Piyasası Araştırması çalışmasıyla; işyeri özellikleri, çalışan sayıları, açık işler,  geleceğin meslekleri, istihdam beklentileri ve temininde güçlük çekilen meslekler bağlamında  derlenen veriler ile işgücünün talep yapısı hakkında bilgi ihtiyacı karşılanmaktadır. Bununla  birlikte, bu yıl araştırma kapsamında dijital dönüşüm, bulut bilişim, büyük veri (big data), yapay  zeka, sanal gerçeklik, siber güvenlik, nesnelerin interneti gibi teknolojik veriler toplanacak  olup; firmaların bu alandaki eğilimleri ve bu mesleklerdeki ihtiyaçların değerlendirilmesi  amaçlanmaktadır.  

İşgücü Piyasası Araştırması çalışmasından elde edilen sonuçlara dayanılarak yıllık rapor  oluşturulmaktadır. Oluşturulan rapor yardımıyla ilimizin mesleki eğitim ihtiyacı tespiti ve  planlaması yapılmaktadır. Ayrıca mesleki eğitim veren kurum ve kuruluşların alan/dal  planlamalarına dayanak sağlanmaktadır. Raporla kayıt altına alınan geleceğin meslekleri ile  karşılanamayan talepler değerlendirilerek öğrenci ve iş arayanların kariyer/meslek  planlamalarına perspektif sunma amacı taşınmaktadır. 

Araştırma çalışmasının ilgili tüm kesimlerce sahiplenilerek destek sağlanması  beklenmektedir. 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X