MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI SON DURUM!

04 Temmuz 2023 09:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Temmuz'u işaret ederek "6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz" dedi. 20 milyon memur ve emeklinin zammı yarın netleşecek! Maaş artışı en kadar olacak? İşte son hesaplamalara göre masadaki rakamlar

Asgari ücret yüzde 34 zamla 11 bin 402 TL olmasının ardından gözler memur ve emeklilere gelecek zamda... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Seçim vaatleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sözlerinden yola çıkılarak en düşük memur maaşı netleşti.

Bu artış oranıyla birlikte memur emeklisi, SKK ve Bağ-Kur'da da artış olacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada 5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belirleneceği güne işaret etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur maaşlarına yapılacak zam sürecini yürütüyoruz. 5 Temmuz günü 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.

ENFLASYON YARIN AÇIKLANACAK

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı 6 aylık enflasyona göre memur ve memur emeklilerine, toplu sözleşmeye bağlı ikinci altı ay zammına ek olarak verilecek enflasyon farkı da ortaya çıkacak.

MEMUR EMEKLİSİNİN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Seçim vaatleri ve Bakan Işıkhan'ın sözlerinden yola çıkılarak Memur zammında yüzde 85'i aşan bu artış, aynı şekilde yansıyacak olursa memur emeklisi de 14 bin 670 liranın üzerinde alacak.

MEMUR EMEKLİSİNİN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Memur zammında yüzde 85'i aşan bu artış, aynı şekilde yansıyacak olursa memur emeklisi de 14 bin 670 liranın üzerinde alacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı kesin gibi. Bu artış oranıyla birlikte memur emeklisi de 14 bin 670 liranın üzerinde alacak. SKK ve Bağ-Kur'da ise en az 1000 TL'lik bir artış öngörülüyor.

Seçim vaatleri ve Bakan Işıkhan'ın sözlerinden yola çıkılarak en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı kesin gibi görünürken, bu artış oranıyla birlikte memur emeklisi de 14 bin 670 liranın üzerinde alacak. SKK ve Bağ-Kur'da ise en az 1000 TL'lik bir artış öngörülüyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X