ÜMİT KABAY ADAY ADAYI

16 Mart 2023 11:37
Ümit Kabay Ak Parti Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs tarihinde yapılacak. AK Parti’de 13 Mart’ta başlayan 22 Mart Çarşamba gününe kadar sürecek olan adaylık başvuruları için aday adayı olmak isteyen isimler il binasına gelerek başvurularını yapmaya devam ediyor. Aday adayı bolluğu yaşanan AK Parti’de Her gün 09.00-17.00 arası il başkanlığında başvurular kabul ediliyor. İnşaat Mühendisi Ümit Kabay da bugün il binasında aday adaylığı için resmi başvuruda bulundu.

ÜMİT KABAY KİMDİR?

İlk, orta ve lise öğrenimini Sarıkamış'ta tamamladı.  1980 yılında Yıldız Üniversitesi inşaat mühendisliğine başladı ve 1984 yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrası bir yıl askeri inşaatlarda şantiye şefliği yaptıktan sonra 1987 yılında Kandıra'da askerlik görevini tamamladı. Askerlik sonrası İstanbul'da projecilik ve inşaat yapım faaliyetlerinde bulundu. Daha sonra Gebze'ye yerleşti. 1989 yılından beri iş hayatına Gebze'de devam ediyor.

Kuruluşundan itibaren Refah Partisi saflarında yer aldı ve İstanbul ve Gebze'de çeşitli kademelerde görev aldı. 1991 genel seçimlerinde Kocaeli 2. bölge milletvekili aday adayı oldu. Seçim sonrası refah partisi ilçe teşkilat başkanı olarak görev yaptı. Daha sonra Gebzespor kulüp başkanlığı yaptı. 1998 yılında refah partisi kapatılınca siyaseti bıraktı. Sarıkamış Platformu başkanlık görevini yürütmekte. Kabay evli ve 2 çocuk babası.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X