TÜRKKAN’IN HESAPLARI TUTMADI!

15 Mayıs 2023 14:46
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Kocaeli 3. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmayla İYİ Parti Kocaeli’den 2. Sıra Milletvekili adayı olan Şanbaz Yıldız’ı Ankara’ya götüreceğini söylemişti. İYİ Parti’nin Kocaeli’de bir vekil çıkartması ile bu hayali suya düştü.

 İYİ PARTİ BİR VEKİL ÇIKARTTI

Şehit yakınına küfrettiği gerekçesi ile neredeyse gittiği her ilçede tepki gören Lütfü Türkkan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili listesinde birinci sırada yer aldı. Vatandaşların aksine parti içinde de Türkkan’ın Milletvekili listesinde birinci sırada yer alması eleştirilmiş Türkkan, iyiden iyiye okları üzerine çekmişti. Dün gerçekleşen seçimlerin ardından ise Kocaeli’de yalnızca bir vekil çıkartan İYİ Parti Türkkan’ı tekrar meclise göndermeyi başardı.

HESAPLAR TUTMADI

Fakat, 14 Mayıs seçilmeleri öncesinde AK Parti’nin 5 vekilden fazlasını çıkartamayacağını, İYİ Parti ikinci sıra Milletvekili adayı Şanbaz Yıldız'ı Ankara'ya götüreceğini ve hatta üçüncü sıra adayı Kamil Şirin’in mecliste yer almasının sürpriz olmayacağını söylemişti.  Türkkan’ın hesapları tutmadı.  AK Parti Kocaeli’de 6 vekili garantilerken İYİ Parti Kocaeli’de yalnızca bir vekil çıkartabildi.  

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X