Başiskele Belediyesi Hatay’da Yaraları Sarıyor

13 Şubat 2023 15:03
Kahramanmaraş’ta arka arkaya yaşanan iki büyük depremin ardından tüm imkanlarıyla seferber olan Başiskele Belediyesi, Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdüren ve birçok mucizeye şahitlik eden Başiskele Belediyesi, bir yandan  da depremzedelerin barınma ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli çalışmaları sürdürüyor.

 

MOBİL AŞEVİ HİZMETTE

 

Başiskele Belediyesi ve ilçenin ileri gelen işletmelerinin ortaklığıyla hummalı bir çalışma sonucunda üretilen tam donanımlı konteyner mutfak, Hatay’ın Defne ilçesinde hizmet vermeye başladı. Başiskele Belediyesi Halil İbrahim Sofrası Aşevi’nin deneyimli aşçılarının görev yaptığı mobil aşevinde ilk olarak çadırkentin yapımında çalışan askeri personelin sıcak yemek ihtiyaçları karşılandı.   Başiskele Belediyesi mobil aşevinde günde 1000 kişinin sıcak yemek ihtiyacı karşılanacak.

 

ÇADIRKENT YAPIMINA YARDIMCI OLUNUYOR

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile AFAD koordinesinde Defne ilçesinde yapılan Çadırkent’in yapımına Başiskele Belediyesi ekipleri de yardımcı oluyor. Yaklaşık 30 dönümlük alana bin adet afet çadırı kurulacak. Gece gündüz demeden hummalı bir şekilde çalışan ekipler, ilk etapta altyapı için çalışmalarını gerçekleştiriyor. Burada çadırlar kurulacak, yemekhaneler yapılacak, çocuklar için oyun alanı ve kreş olacak. Bunlar tamamlandığında tuvalet ve hijyen ihtiyaçların karşılayacakları, yemek yiyebilecekleri toplu bir yaşam alanı oluşacak.

 

DEFNE’DE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

 

Başiskele Belediyesi tarafından deprem bölgesi Hatay’a gönderilen çöp kamyonu da temizlik çalışmalarına katılıyor. Hatay’ın Defne ilçesinde mini bir belediye kuran Başiskele Belediyesi, deprem bölgesinde herhangi bir salgın hastalığın yayılmaması için temizlik çalışmalarına devam ediyor. Yoğun tempoda çalışan temizlik ekipleri, depremzedelerin ve arama kurtarma çalışmalarına katılan vatandaşların sağlığını koruyor. 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X