CUMHURBAŞKANIMIZ GÖREV VERİRSE HAYIR DEME ŞANSIMIZ YOK!

05 Haziran 2023 11:59
AK Parti Kocaeli önceki dönem Milletvekili ve eski Bakan Fikri Işık, bugün düzenlediği basın açıklamasında;” Bizim siyaset tarzımızda “Bu görevi istiyor musun?” diye sorulmaz. dinlenme hakkımın olduğunu düşünüyorum ama cumhurbaşkanımız görev verirse hayır deme şansımız yok”

“SEÇİLMİŞ SİYASETTEN ÇEKİLDİM”
“Siyaseti bırakıyorum deme lüksümüz yok, hala insanlar sizden sorun çözmenizi istiyorlar. Siyasetin giriş kapısı var çıkış kapısı yok. Seçilmiş siyasetten çekildim resmi görevim yok ama siyasetten ayrılacağım gibi bir iddia da çok ağır bir iddia olur onu yapabilme imkânımız olduğunu da düşünmüyorum. Bizde görev istenmez verilir. Bugüne kadar hiçbir göreve de kendim talip olmadım. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığına atandığımı televizyondan duydum. Kimse bana seni şu göreve atıyoruz demedi atandım öyle haberim oldu. Bundan sonra da hiçbir göreve talip olma niyetim yok. Ama bir görev bize tebliğ edilirsem de kaçma gibi bir durum yok. Bizim siyaset tarzımızda “Bu görevi istiyor musun?” diye sorulmaz. dinlenme hakkımın olduğunu düşünüyorum ama cumhurbaşkanımız görev verirse hayır deme şansımız yok” ifadelerini kullandı.

“BEN NÖBETİMİ TUTTUM”
“Beni en çok endişelendiren konu HDP ve Kemal Bey arsındaki anlaşmanın kamuoyu ile paylaşılmaması olması beni sahaya sevk etti. Bir siyasi gelecek beklentim olsa burada gelip köy köy dolaşmak yerine Ankara’da birtakım localarda oturup kulis yapmak daha rahattır Ben nöbetimi tuttum.
“EN ÖNEMLİ SORUN MUHALEFET SORUNU”
Türkiye’nin en önemli sorunu muhalefet sorunu. Keşke sürekli nefesi ensemizde olan bir muhalefet olsa. Güçlü muhalefet bir iktidarın daha az hata yapmasını sağlar ve vatandaş gerektiğinde iktidarı değiştirir. Kılıçdaroğlu’na bakın seçimi kaybettin, ekonomik sıkıntı var pandemi var deprem var ya daha hangi olumsuz koşullar olacak ki iktidar değişsin buna rağmen halkın tercihini senden yana kullanmaması ve senin orda oturman bir iyilik değil ki keşke CHP’nin başında AK Parti’nin ensesinde nefesi hissettiren biri olsa. Türkiye bu problemi çözmeden kalıcı bir istikrar sağlamaz. Ama şimdi Kemal Bey bırakıyorum demeden kimse deviremez.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X