MATEMATİĞİN KALBİ 6 GÜN BOYUNCA GÖLCÜK’TE ATACAK

19 Haziran 2023 17:09
Gölcük Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen; Türkiye genelinde öğrencilere matematik sevgisi aşılamak için öğretmenlere rehber olacak olan “Matematikte Disiplinler Arası Girişimlerle Tanış Projesi” Kervansaray’da başladı.

Gölcük Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen  “Matematikte Disiplinler Arası Girişimlerle Tanış Projesi, Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda başladı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4004 Doğa ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen proje, öğretmeler aracılığı ile Türkiye genelinde öğrencilere matematik sevgisi aşılayacak. 15 farklı ilden projeye katılan 30 matematik öğretmeni, aldıkları eğitimleri okullarında uygulayarak öğrencilerinde matematik farkındalığı oluşturacak. 

PROJE MATEMATİK ÖĞRETMENLERİNE REHBER OLACAK

Kervansaray’da düzenlenen projenin açılışına Kocaeli Vali Yardımcısı Gölcük Kaymakam Vekili Ali Ada, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, proje yürütücüsü öğretmenler, öğretim görevlileri ve matematik öğretmenleri katıldı. Açılış konuşmalarının ardından projede eğitimler, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Yenilmez’in “Hayatımızdaki Matematik” başlıklı konferansı ile başladı.

UZMAN EĞİTMENLER TARAFINDAN EĞİTİM VERİLECEK

Kocaeli Üniversitesi, Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Kocaeli Bilim Merkezi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gölcük Yücel Koyuncu Bilim Sanat Merkezi’nin de katkılarıyla hazırlanan proje 19-24 Haziran tarihleri arasında 6 gün sürecek. Projede katılımcı öğretmenlere uzman eğitmenler tarafından; Özel Dikdörtgenlerin GeoGebra’da İnşa Edilmesi ve Tanımlanması, Grid Oryantring, Yeryüzü ve Matematik, Doğadaki Fraktallar, Fraktal Sanat, Robotik Kodlama, Sessiz Üçgenler başlıkları altında eğitimler verilecek.

MATEMATİKTE BAŞARILI VE ÖZGÜVENLİ ÖĞRENCİLER YETİŞECEK

Projeye katılan öğretmenler, disiplinler arası öğretim yöntemini kullanarak okullarında, öğrencilere matematiği sevdirmek, matematiğe olan ilgiyi arttırmak için etkinlikler yapılacak. Proje ile öğrenciler; matematik konusunda daha başarılı ve özgüvenli bireyler olarak yetişecekler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X