YUVACIK BARAJINI DİLLERİNDEN DÜŞÜRMEYEN AK PARTİLİ ESKİ SİYASİLER, ACABA ŞİMDİ NEREDESİNİZ?

11 Ağustos 2023 12:27
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Halil Kayın bugün düzenlediği basın açıklamasında “Kocaeli, İstanbul’dan sonra ülke maliyesine en fazla katkı sunan ikinci vilayet olduğu halde bu katkının karşılığını alamayan ve sanayi tesislerinden kaynaklı bir çok riski de üzerinde taşıyan bir ildir” dedi.

“CAN KAYBI İLE SONUÇLANAN İŞ KAZALARI ÜLKEMİZ AÇISINDAN BÜYÜK ACZİYET GÖSTERGESİDİR”

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Halil Kayın , bugün ilçe binasında basın açıklaması düzenledi. Kayın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli, İstanbul’dan sonra ülke maliyesine en fazla katkı sunan ikinci vilayet olduğu halde bu katkının karşılığını alamayan ve sanayi tesislerinden kaynaklı bir çok riski de üzerinde taşıyan bir ildir. İş güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınmaması dolayısıyla yaşanan ve her yıl artarak, geçen yıl 1843 can kaybı ile sonuçlanan iş kazaları ülkemiz açısından büyük bir acziyet göstergesidir. Zam ve vergi düzenlemelerinde hızına yetişilemeyen iktidar, 2012 yılında çıkarılan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 12 yıla yakındır ertelenen ve uygulamaya girmeyen maddeleri konusunda maalesef bir umursamazlık hikayesi yazmaktadır.  Başıboş denetimsiz iş ortamlarının son bulması için hükümetin çözüme yönelik adımları ivedilikle atması beklenmektedir.

“VURGUN DÜZENİNİN LEGALLEŞTİRİLMİŞ HALİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR”

3Y ile, yoksullukla, yolsuzluklarla ve yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek iktidara gelen Ak Parti, bırakın mücadeleyi bunlarla özdeşleşen bir politik kimliğe bürünmüş, bu kimlikle ekonomik adaletsizliği ve vurgun düzenini kalıcı hale getirmiştir. Kur korumalı mevduat hesaplarıyla devlet eliyle havadan para kazandırılan güruha yapılan bu kıyak yetmiyormuş gibi bir de buradan elde edilen kazancın vergiden muaf bırakılması vurgun düzeninin legalleştirilmiş halinin en güzel örneğidir.

 

“HESABINI AHİRETTE NASIL VERECEKLER”

Bu kadar net bir tablo ortada dururken anlamakta zorlanılan konu mütedeyyin kardeşlerimizin Ak Parti ile bağlarını hala koparamamış olmasıdır. Ak Partinin kutsal kavramları muhafazakarlık kamuflajıyla takdim ederek yolsuzluğu kalıcı hale getirdiğini anlamak için bu kardeşlerimiz acaba nasıl bir aydınlanma beklemektedir? Sormamız gerekiyor. Ak Partili kardeşlerim ezan, kuran, bayrak, beka gibi söylemlerle, Ayasofya’da seçim arifesinde yapılan bir dua ile “tavşana kaç, tazıyı tut” misali yolsuzluk düzenine bilerek ya da bilmeyerek hizmet ettiklerini acaba ne zaman anlayacaklardır? Bu talan ve vurgun düzenine payanda olmanın hesabını ahirette nasıl vereceklerdir?

 

“YUVACIK BARAJINI DİLİNDEN DÜŞÜRMEYEN SİYASİLER NEREDESİNİZ?”

Benzer bir garanti iş zararı dolayısıyla Yuvacık Barajını dillerinden düşürmeyen Ak Partili eski siyasiler, acaba şimdi neredesiniz? O zamanki karşı çıkış ilkesel ise bu günkü suskunluğunuz neyin nesidir? Bu tek adam rejiminden bizleri mutlu edecek bir gelişme beklemek gerçekten hayaldir. Artık her icraatları, beceriksizlik organizasyonuna dönüştüklerinin ikrarı olmuş bu iktidardan gelen en son kötücül haber maalesef toprak satışı olmuştur. Bu millet 2023 yılında dakikada 8,2 milyon vergi ödemeye devam ettiği halde bu beceriksiz hükümetçe bütçenin iki yakası bir araya getirilemiyor olacak ki, 30 bin kilometrekare üzerinde vatan toprağı satışa çıkarılmıştır. Fabrikaları sattılar. Vatandaşlıkları sattılar. Şimdi de Belçika, Slovenya gibi ülkelerden daha büyük bir alanı, ağırlıklı olarak turistik bölgelerdeki hazine arazilerini satıyorlar.  Bilinmelidir ki, ülke toprağını satanların, Akbelen’de olduğu gibi ormanları talan ettirenlerin, yerlilikten ve millilikten bahsetmeye hakları yoktur.

“DİYANET’İN GÜNAYDIN’A FETVA YETİŞTİRMESİ BAŞKA BİR REZALETTİR”

Bütün bunlar olup biterken bu haramzadeliğe, bu kamu malı emanetine yapılan ihanete gıkı çıkmayan Diyanet’in milletin “günaydın” demesine fetva yetiştirmesi de başka bir rezalettir. Kurumundaki adaleti bile sağlayamayan, mensuplarını haksızlığa uğratan bir Diyanet İşleri Başkanından yöneticileri muhasebe etmesi, onların yanlışlarını söylemesi elbette beklenemez. Camilerde toplanan paraların kasası olan Diyanet Vakfından harcama yapmadığından ve standart dışı etiketiyle dışlanan bir müftüyü intihar etme aşamasına getiren haksızlıklar silsilesine seyirci kalan idareciler, “seni kılıcımızla düzeltiriz ey Ömer” onurlu çıkışını elbette sergileyemezler.

"OLGUSAL GERÇEKLER YALANLANMAKTADIR"

Toplumsal huzur her geçen gün yok edildiği halde hükümet algı yönetimiyle pembe tablolar çizmeye devam etmektedir. Gerekli önlemleri almadan % 25 sınırlamasıyla kira sorununu çözdüğüne zanneden iktidarı, maalesef ölümlerle de sonuçlanan ev sahibi kiracı kavgaları gibi olgusal gerçekler yalanlamaktadır. Milletimizin, yerel seçimlerde ferasetiyle bu algı yönetimine önemli bir ders vereceğine inanıyoruz. Saadet Partisi olarak, bizler de olguları, hakikatleri, nasıl bir vurgun düzeninde yaşadığımızı anlatmaya ve adil bir düzenin olmadığı yerde huzurun olmayacağını haykırmaya bugün de yarın da devam edeceğiz.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X