Kazan araç kiralama ihalelerini sordu!

07 Kasım 2023 16:13
İzmit Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi İlker Kazan meclis toplantısında verdiği önerge ile araç kiralama ihalelerini sordu.

İzmit Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün Belsa Plaza’da bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleşti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yer almadığı meclis oturumunu Başkan Vekili Çetin Sarıca’a yönetti. Mecliste 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.Gerçekleşen meclis oturumunda MHP’li Meclis Üyesi İlker Kazan mecliste verdiği önerge ile araç kiralama ihalelerini sordu.

TUNCAY SEYAHAT KAZANDI, BELEDİYE İPTAL ETTİ!

7 Temmuz 2022’de İzmit Belediyesi araç kiralamak için açık ihaleye çıkmış, yaklaşık maliyeti 120 milyon lira olan ihaleye toplam 9 firma teklif vermişti. İhalede en düşük geçerli teklifi 77 milyon lira ile Tuncay Seyahat tarafından verildi. Fakat ihalenin üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen belediye sonucu açıklamadı. Daha sonra ise iptal edilen ihale için Tuncay Seyahat İzmit Belediyesi’ni mahkemeye verdi. Tuncay Seyahat haklı bulunarak 1 milyon 850 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

ALACAKLI BELEDİYEDE YATIYOR İDDİASI

Yine geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede yer alana habere göre, İzmit Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne birkaç haftadır ara ara gelen ve gece geç saatlere kadar dışarı çıkarılamayan alacaklının olduğu ortaya çıkmıştı.


NE KADAR ÖDEME YAPILDI?

MHP’li Meclis Üyesi İlker kazan bugün gerçekleşen meclis toplantısında verdiği önerge ile bu iddiaları sordu. Verilen ihalede şu ifadeler yer aldı: “Belediyemizin araç kiralaması için
1-Araç kiralama ihalesini alan Tuncay Seyehat firması ihaleyi kaç araçla ,kaç liraya kazandı?
2-Araç kiralama ihalesi Tuncay seyahat aldığında neden iptal edildi?
3-Araç kiralayan firma tazminat davası açtı mı?
4-Açtıysa ne kadar tazminat kazandı? Ve iptal nedeniyle belediye kasasından ne kadar ödeme yapıldı?
5-Tekrardan ihaleyi alan firma hangi firmadır?
6-Son ihaleyi alan firma kaç aracı kaç liradan almıştır?
7-İhaleyi alan firma Tuncay seyahatten kiralayıp belediyemize mi vermiştir?
8-Araç kiralama ihaleleri neden canlı yayınlanmıyor diğer ihaleler gibi?
9-Aldığımız bilgiye göre anlaşma iptal edilmiş ve araçları firma geri almıştır. Bu doğru mudur? doğru ise neden ve kim tarafından iptal edilmiştir?
10-Son ihaleyi alan firma yetkilisinin belediyemizde sabahlara kadar durduğu sinkaflı
Kelimeler kullandığı gazetelerden öğrendik. Bu doğru mudur? Doğru ise polise şikayette bulunulmuş mudur? Bulunulmadı ise neden bulunulmamıştır?”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X