CHP'de ihracı istenen Tanju Özcan için yeni karar!

20 Temmuz 2023 17:03
CHP'de seçim sonrası Kılıçdaroğlu'na bayrak açan isimlerden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkındaki karar ertelendi. Değişim yürüyüşü başlatan Özcan, geçtiğimiz günlerde kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Kılıçdaroğlu'nun Özcan'la ilgili ses kayıtları ortaya çıkmıştı.

Mayıs ayındaki seçimlerde yenilgiye uğrayan CHP lider iKılıçdaroğlu'na yönelik sert sözleri sonrası kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkındaki karar ertelendi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmişti. Özcan’ın ve beraberinde 8 dosyanın daha görüşüldüğü YDK Toplantısı sona erdi. Tanju Özcan’ın sağlık sorunları nedeniyle doktor raporu bulunduğu ve bu nedenle YDK’ya savunma yapmak için gelmediği öğrenildi.

TOPLANTIDAN SONUÇ ÇIKMADI

Savunma yapmaya gelemeyen Tanju Özcan hakkında YDK’dan herhangi bir sonuç çıkmadı. Özcan’ın durumunun görüşüleceği bir sonraki toplantının tarihinin ise 26 Temmuz Çarşamba olarak belirlendiği öğrenildi.

İHARCI İSTENİNCE ADALET YÜRÜYÜŞÜ BAŞLATTI

Geçen yıl partisinden bir yıllığına geçici olarak ihraç edilen ve ihraç süresi dolduktan sonra bu yazın başında partisine geri dönen Tanju Özcan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine devam etmişti. Değişim çağrısı yapıp Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet eden Özcan, sosyal medyadaki paylaşımlarının parti tüzüğünün ilgili maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle ‘kesin ihraç’ talebiyle ikinci kez yüksek disiplin kuruluna sevk edilmişti.

İkinci kez partiden Ihraç Istemi üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşü başlatmıştı. Yürüyüşün sonunda CHP Genel Merkezi önünde miting düzenleyen Özcan, koltuk fırlatıp istifa çağrısını yinelemişti.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X