DP sağdan, Deva soldan vurdu… CHP listesine girdiler, CHP’yi gömdüler!

27 Nisan 2023 12:31
CHP listesinden milletvekili adayı yapılan Deva Parti'li Seda Kaya Ösen ile Demokrat Parti'li Salih Uzun'un CHP aleyhine sarf ettikleri sözler partiyi karıştırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına destek karşılığında CHP listelerinden 71 kontenjan ayrılan küçük partilerden CHP aleyhine açıklamalar peş peşe geliyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Halam bile oy vermeyecek” dediği, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “Tabanımızın tamamı Kılıçdaroğlu’na oy vermek için ikna edemeyiz” itirafında bulunduğu 7’li koalisyonda CHP’ye salvolar devam ediyor.

CHP’nin milletvekili listesinden aday olan Deva Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ile Demokrat Parti’li Salih Uzun’un CHP aleyhindeki sözleri partiyi karıştırdı.

 

İZMİR CHP’NİN KALESİ DEĞİL!

Demokrat Parti kontenjanından CHP İzmir 2. Bölge 5. sıradan aday gösterilen Salih Uzun, önceki gün yaptığı konuşmada, “Merkez sağ siyasetinde yetişen bir arkadaşınızım. Anavatan Partisi’nde, Doğruyol Partisi’nde hem de Demokrat Parti’de görev yapmış biriyim. İzmir sadece CHP’nin kalesi değildir. İzmir demokrasinin kalesidir” ifadelerini kullandı.

Salih Uzun'un ardından dün bir çıkış daha geldi. CHP İzmir 1. Bölge 6. sıra adayı Deva Partisi Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen, katıldığı canlı yayında benzer bir açıklama yaparak, “Daha önce de söylemiştim, İzmir, CHP’nin kalesi değildir. İzmir demokrat değerlerin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin, özgürlüğün, adaletin kalesi... Atatürk ilke ve inkılaplarının kalesi.” dedi.

BUNA OY VERECEKLER: “KEMALİZM IRKÇIDIR”

Kökten CHP’li birçok ismin liste dışı bırakılarak milletvekili adayı yapılan isimlerin CHP aleyhindeki sözleri, parti içerisinde büyük karışıklığa neden oluyor. İzmir’de CHP’nin 1’inci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Yüksel Taşkın, Kemalizm’i “ırkçı” ve “dışlayıcı” olarak tanımlamıştı. İzmirli CHP’lilerin oy vereceği Taşkın, 2008 yılında verdiği röportajında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kemalizm baştan beri dışlayıcıdır. Kemalizm azınlıklarla ve farklı etnik kimliklerle bir arada yaşama meselesini çözememiştir. Azınlıkların Türkiye'den gitmesiyle vatan ve millet olunabileceği vurgusuna sahiptir. Kemalizm'in dışlayıcı bir etnik milliyetçiliğe ve ırkçılığa kayabilme potansiyeli var. Özellikle uluslararası meseleler devreye girip de korku ve sıkışma yaşandığında ya da Kürt sorununda sıkıştığında Kemalizm'in ırkçı tarafı ortaya çıkıyor.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X