İLK GİDEN EKİP BİZDİK, HİÇ KİMSE YOKTU CİDDİ BİR KOORDİNASYONSUZLUK VE KAOS VARDI

14 Şubat 2023 19:25
Deprem felaketinin ardından afet bölgesine giderek çalışmalar yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma kaplan Hürriyet İzmit’e döndü. Hürriyet vatandaşlara çağrı yaparak;” Halkımıza çok ciddi bir çağrımız var yaşanılan çok ciddi bir felaket bu felaketin yaralarını kapatmak öyle kolay değil hele bir hafta da hiç mümkün değil. Bu süreç uzun sürecek bu yardım dayanışması da devam etmek zorunda. O yüzden bu yardımın gönülden daha uzun süre devam etmesini halkımızdan rica ediyoruz. “ dedi.

“İLK GİDEN EKİP BİZDİK”

Başkan Hürriyet açıklamasında şu ifadelere yer verdi;“Oradaki ekiplerimizi koordine ettik çalışmalarını sürdürüyorlar. Hem gıda desteğimiz, aş evimiz sıcak yemek desteği ile ciddi bir faaliyet yürüyor. İş makinalarımız Fen işleri müdürlüğümüzün çalışanları arama kurtarma ekibimize hem operatör desteği hem insan desteği sağlıyor. İş makinalarımız Kırıkhan bölgesinde aş evimizi de Defne bölgesine konuşlandırdık. Yine depremden en çok hasar alan en çok mağduriyetin olduğu yardımın gitmediği bölgelerdi bu bölgeler. Özellikle Kırıkhan’a ilk giden ekip bizdik, hiç kimse yoktu gittiğimizde hiçbir görevli yoktu. Ciddi bir koordinasyonsuzluk ve kaos vardı. Defne’de aynı şekildeydi bizim gitmemizle daha fazla ekibin gelmesi sağlandı.

 

“KAYITLAR 800’Ü BULMUŞ DURUMDA”

Yaşadığımız bu depremde 10 il etkilendi ve 10 ilin en az 6, 7 tanesi yerle bir oldu. Depremzedelerimiz ise başka bölgelere, güvenli yerlere yahut yakınlarının yanlarına sığınmaya çalışıyor. Çok ciddi bir göç başladı. İlimizde özellikle İstanbul’a yakın olması, sanayi bölgesi olması ve tabi ki insanlarımızın güven duyması nedeni ile bu bölgeye ciddi bir göç var. Hatta alanında uzman insanlar(tabi ki bu bir tahmin, net bir rakam olmamakla birlikte) bu bölgeye 500 bine yakın bir göçün olabileceği tahmin ediliyor. Eğer böyle bir rakam söz konusu olursa da burada çok ciddi ihtiyaçlar hem devam edecek hem de artarak devam edecek. Şu anda bile iki üç gündür devam eden kayıtlarımız 800’ü bulmuş durumda. Buraya gelen vatandaşlarımızın konaklama ihtiyacı devlet eliyle sağlanıyor sonrasında bizim ayni yardımlarımız ihtiyaçlarına göre burada bir alan oluşturuldu. Hem bağışlar hem öz kaynaklarımız ile oluşturulan bu alanda ihtiyaçlarını sağlıyorlar.

 

“BU SÜREÇ UZUN SÜRECEK”

Halkımıza çok ciddi bir çağrımız var yaşanılan çok ciddi bir felaket bu felaketin yaralarını kapatmak öyle kolay değil hele bir hafta da hiç mümkün değil. Bu süreç uzun sürecek bu yardım dayanışması da devam etmek zorunda. O yüzden bu yardımın gönülden daha uzun süre devam etmesini halkımızdan rica ediyoruz. Biz artım yardım tırı çıkarmıyoruz, orada ciddi bir yoğunlaşma oldu, artık oradaki insanlar bu taraflara gelmeye başladı. O tırlardan burada da ihtiyacımız var. İğneden ipliğe halkımızın birçok ihtiyacı var. Halkımızın sağduyusu ve yardımseverliğine güveniyoruz u yardımların devam edeceğine inanıyoruz. “ dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X