BELEDİYE NEDEN 5 MİLYONLUK FAİZ YÜKÜYLE KARŞI KARŞIYA BIRAKILDI?

03 Ekim 2023 15:40
AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, meclis gündeminde yer alan Durhasan ve Körfez Mahallelerindeki arsa satışı ile ilgili yaptığı açıklamada “Bundan önce de sosyal tesis yapmak için satmak istiyoruz dediniz. Bir karşılığı ile gelip satalım dediniz biz de size yetki verdik bir ay sonra yapmayacağız dediniz yerler satıldığıyla kaldı. Bu kılıfla geldiniz hep bu kez sebep nedir” dedi.

İzmit Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in katılmadığı meclise Çetin Sarıca başkanlık etti. Mecliste 21 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı.

“GEREĞİ YAPILDI MI?”

AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, “Burada iki yerin satışı söz konusu bunla alakalı bilgi almak istiyoruz. “

Çetin sarıca, “Karşılılık soru cevap şeklinde olmasın sorun biz uygun görünce cevap veririz. “

Tutuş, “Başka bir soru sorayım o zaman da haber vereyim mi size?”

Sarıca, “Neden meclisi bu formata geçiriyorsunuz. Polemik şeklinde olmasın diyorum”

Tutuş, “Bugüne kadarki sattığımız yetki verdiğimiz yerlerle alakalı farklı birkaç projelerden bahsetmiştiniz bunların akıbeti ile ilgili bilgimiz yok. Gereği yapıldı mı?” Bu satılacak iki yer ile ilgili muhtarlar ve mahallelilerle görüşüldü mü? Madem satacaktık geçen ayki meclis neden iptal edildi? Kredi çektiniz o kredide faiz var neden 5 milyonluk bir faz yükü belediyeyle karşı karşıya bırakıldı. Kredi çıktığında belediye başkanın ağzından bizzat “Şükür ki namerde muhtaç olmadık” dedi. Şimdi namerde muhtaç mı oluyorsunuz?

BU YERLERİ ALANALR NAMERT MİDİR?

Bugüne kadar yerler satılırken bir sürü yer satıldı bu satışların tamamında namerde muhtaç mı olundu. Bugüne kadar bu yerleri alanlar namert midir? Belediye bunlara muhtaç mı olmuştur. Bide bir gecede çıkan bu kredinin hoş arka planını biliyoruz da ilgin. Bir tesadüf sanırım. Bunlarla alakalı bilgilendirme yapılırsa.

“YÜZDE 85 HALK HAYIR DEDİ”

Sarıca, “Bahse konu arazinin sanayi arsası parseline çevrilmesi bölgede yapılan oylamada yüzde 85 halkın istenmemesine rağmen büyükşehir tarafından sanayi parseline çeviren bir arazi. Bu iki parseli de büyükşehir alabilirler. Oranın tarım arazilerini oradaki halka rağmen sanayi parseli yalan büyükşehir. Bundan önce satılan arazilerin paraları belediye iç kaynaklarında bir kamu kuruludur ve orada kullanılmaktadır. Namertte muhtaç ve arazi satışına girimiyim burada herhâlde 3 saat konuşuruz. Kamunun ya da belediyenin arazi satışı ihtiyacı varsa icra karara sunar ve meclis kararı verir. “

 

“SORULARIMI CEVAPLAMADINIZ”

Tutuş, “Ben yer sattınız demedim, hangi belediye ne kadar sattı demedim siz sorularımı cevaplamadınız.  Geçen gün bunun satışı için EYT’lileri öne sürdünüz. Bundan önce de sosyal tesis yapmak için satmak istiyoruz dediniz. Bir karşılığı ile gelip satalım dediniz biz de size yetki verdik bir ay sonra yapmayacağız dediniz yerler satıldığıyla kaldı. Bu kılıfla geldiniz hep bu kez sebep nedir diye soruyoruz. Biz EYT’li işçilerin tazminatlarında problem olmasın diye büyükşehirden kendimiz rica ettik. “

“BURASI MUZ CUMHURİYETİ Mİ?”

Ünal Özmural, “Mecliste bu konuları defalarca tartıştık. Geçen mecliste 17 milyonluk arazi satışı ile ilgili basında şu haberi gördük 17 milyonluk araziyi büyükşehir alacak diye bunu basına AK Partili arkadaşlar servis etti. Büyükşehir’in bu ihaleyi alacağı konusunda abu özgüven nerden var anlamıyorum başkası da girebilir. Bu arkadaşlar samimi ise ilk gündeme geldiği gün “ Böyle bir durum var zaten 4’te üçünü büyükşehir ödemiş kalmış 4’te biri açık ihaleye çıkın bizde büyükşehir olarak ihaleye gireriz almazlarsa alırız” deseler tamam. Buradan da bir siyaset devşirmeye Tahir Büyükakın’a prim yaptırma taktiğini gördük bu bir siyasi manevraydı. Yukarıda birileri karar alıyor faiz dolar arttırılmayacak diyor ben bir şey söylemeyecek miyim? Burası muz cumhuriyeti mi?”

 

 

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X