ÖMER ÇELİK AÇIKLADI! KOCAELİ TAMAM

21 Aralık 2023 22:26
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçime yönelik yürüttükleri istişare toplantıları hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 15 ilde temayül yoklamalarında aday istişarelerinin tamamlandığını duyurdu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçime yönelik yürüttükleri istişare toplantıları hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil temayül yoklamalarında 15 ilde aday belirleme istişarelerinin tamamlandığını duyurdu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR DAHİL 15 İLDE ADAY İSTİŞARELERİMİZ TAMAMLANDI'

"Teşkilatlarımızın önümüzdeki günlere hazırlıkları için eksik yönlerinin tamamlanması için değerlendirmelerimiz oldu. Cumhurbaşkanımızın ilerle istişaresi devam ediyor.

Şimdiye kadar. Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon ile birlikte bugün aday belirleme istişarelerimiz tamamlanmış oldu.

Cumhurbaşkanımız ile birlikte diğer illerde çalışmalarımız devam edecek. Şimdiye kadar teşkilatlarımızın güçlü şekilde hazırlandığını değerlendiriyoruz. 

Ay sonu adaylar açıklanabilir denmişti ama tarih esneyebilir. Vaktimiz var, acelemiz yok."

'AK PARTİ İLE MHP ARASINDA ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOKTUR'

"Cumhur İttifakı'nda Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bahçeli'nin talimatıyla oluşmuş heyetler çalışmalarına devam ediyor. Zaman zaman şurada, burada sorun var haberleri geliyor. Sayın Bahçeli de açıkladı AK Parti ile MHP arasında çözülmeyecek sorun yoktur."

'ÖZGÜR ÖZEL'İN MİLLİ SAVUNMA BAKANIMIZA YÖNELİK İFADELERİ KINANACAK İFADELER'

"CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Milli Savunma Bakanımızı Yaşar Güler hakkındaki ifadeleri gerçekten kınanacak ifadeler. Kendisinin CHP Genel Başkanı olarak ne kimseye akıl verecek hali var ne de kimsenin aklını başına getirecek bir tutumu olması gerekir. Son derece yakışıksız. Bir kere üslup olarak yanlış olduğu gibi bu sokak ağzı diyeceğimiz bir üslupla bunu yapıyor. CHP köklü bir parti. Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri var olan bir parti. CHP'de üslubun bu noktaya gelmiş olması aslında CHP'ye gönül veren vatandaşlarımızı da inciten bir durum."

 

'TSK'DA HERHANGİ BİR YAPIYA İZİN VERİLEMEZ'

"TSK'da Atatürk'ün aziz hatırasına saygı esastır. Buna karşı bir durum olursa bu derhal cezalandırılır. Atatürk TSK'nın ebedi Başkomutanıdır. Buna herhangi bir Teğmen'in kendiliğinden müdahale etmesi söz konusu olamaz. TSK içinde hukuk kuralları dahilinde emre itaatsizlik varsa bu belirlenir. TSK'nın gelenekleri belli. TSK dünya orduları içerisinde disiplinle övülen ve bunu da hak eden bir ordudur. Herkesin kendi başına buyruk gibi davranacağı gibi bir durum söz konusu olamaz. TSK üzerinde birtakım gruplaşmalar ve yapıların oluşumlara girdiği şeklinde iddialar var. TSK bir bütündür. Emir komuta şeklinde hareket etmektedir. Bunun dışında herhangi bir yapıya izin verilemez."

'İYİ PARTİ VE CHP ARASINDAKİ TARTIŞMA TÜRK SİYASİ TARİHİ AÇISINDAN İBRETLİK BİR TARTIŞMA'

"İYİ Parti ile CHP arasındaki tartışma Türk siyasi tarihi açısından ibretlik bir tartışma. Daha birkaç ay evvel Türkiye'yi yönetmeye talip oluyorlardı. Sayın Akşener'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı hatta Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği isimlerle bugün içine düştüğü durum ya da onların Sayın Akşener'e yönelik kullandıkları üslup gerçekten ibretlik. Biz o zamanda söylemiştik. Bu üslupla memlekette, siyasi partide yönetilmez demiştik. Bir siyasi parti diyor ki bizim masada CHP'de Belediye Başkanı olan isimler bizim partimizin içişlerine karışıyor. Sandık sonuçları ortaya çıkmadan ekranlara çıkıp seçim sonuçlarını ilan ediyorlardı. Böyle bir siyasetsizlik böyle bir politikasızlık onların kendilerini bağlar. Ancak bu düzey artık millete saygısızlık noktasına gelmiştir. Bir Belediye Başkanının, Belediye Başkanlığı dışındaki her işle anılması, bir tek İstanbul'a hizmetle anılmaması da enteresan bir süreç olarak takip edilmesi gerekiyor."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X