AŞKIN ÖZÖN ADAY ADAYI “MESLEĞİMDEN ALDIĞIM TECRÜBEYLE SİZLERİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM”

20 Mart 2023 17:31
İnşaat Mühendisleri Odası eski Yöneticisi, İnşaat Mühendisi ve Jeofizik Mühendisi Aşkın Özön İYİ Parti Kocaeli’den Milletvekili aday adayı oldu. Bugün il binasında adaylık açıklaması yapan Özön;” teşkilatlarımızın verdiği güçle hareket ederek 28. Dönemde yüce meclisimizde mesleğimden aldığım tecrübeyle sizleri en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi öncesi siyasi partilerde hareketlilik devam ediyor. İYİ Parti’de Milletvekili aday adaylığı başvuru süreci 22 Mart 2023 Çarşamba günü saat 19.00'a kadar sürecek. Bu kapsamda aday adayı olmak isteyen isimler resmi başvurularını tamamlayacak. Kentimizin tanınan ve sevilen iş insanı İnşaat Mühendisleri Odası eski Yöneticisi, Yüksek İnşaat Mühendisi ve Jeoloji Mühendisi Aşkın Özön da İYİ Parti Kocaeli ’den aday adayı oldu.

“VEKİL OLMA ARZUM GELENEKSEL KODLARDAN, ANLAYIŞLARDAN UZAK”

Bugün il binasında adaylık açıklamasını gerçekleştiren Özön şu ifadelere yer verdi;” 14 Mayıs'ta yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri için başvurumuzu yaptık. Başvurumla alakalı adaylık açıklamamı yapmak üzere huzurunuzdayım. Her şeyden önce milletvekili olma arzumun geleneksel kodlardan, anlayışlardan uzak olduğunu sizlere ifade etmek isterim. Her seçim önemlidir herkesin takdir edeceği gibi, bu seçim ülkemiz özellikle de gençlerimiz için daha da önemli ve geri dönülmez bir hal almıştır. Ülke olarak ciddi sorunlarla uğraşmakta, ekonomik olarak zor günler geçirmekteyiz. Tüm bunların üzerine 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi ve peşine sel felaketi ile uğraşmaktayız. Öncelikle bu felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın.

“İYİ PARTİ ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENECEK”

Bugünkü yönetim tarzı ile günü kurtarma çalışmaları ülkemizin acılarını artırmakta ve umutsuzluğa sevk etmektedir. Ancak yaşanan bu felaket de gösterdi ki yapılan çalışmalar yetersiz kalmış ve acılarımız katlanmıştır. Depremin getireceği yıkım ve acıları azaltmanın yolu bu dönem mecliste yapılacak bilime ve gerçeklere uygun yasalarla olacaktır.  Ben, Aşkın Özön olarak bu süreçte öncelikle bu vatanın her evladı gibi sorumluluk almam gerektiğini bilerek bu yola çıktım. Hem inşaat mühendisi hem de jeofizik mühendisi bir kardeşiniz olarak ülkemizin yeniden inşasında depreme dayanıklı şehirler kurulmasında Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener'in liderliğinde İYİ Parti'nin çok önemli bir görev üstleneceği inancındayım.

“MESLEĞİMDEN ALDIĞIM TECRÜBEYLE SİZLERİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM”

 Bu doğrultuda teşkilatlarımızın verdiği güçle hareket ederek 28. Dönemde yüce meclisimizde mesleğimden aldığım tecrübeyle sizleri en iyi şekilde temsil edeceğim. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin necip Türk milletine hayırlar getirmesini, birlik ve beraberlik içinde bir demokrasi şöleni havasında seçimlerimizin gerçekleşmesini temenni eder, destekleriniz ve yol arkadaşlığınız için hepinize şükranlarımı ve en içten saygılarımı sunarım.” Dedi.

 

AŞKIN ÖZÖN KİMDİR?

1981 yılında Kocaeli’nde doğdu. 1999 yılında İzmit Teknik Lisesi Elektrik Bölümünden, 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği ve 2006 yılında İnşaat Mühendisliğini Bölümlerinden mezun oldu. DAMA Projede, Jeofizik Zemin bilgilerini harmanlayarak 136 adet Projenin Depreme Dayanıklı Statik Projelerini oluşturdu. Altınova Tersane Bölgelerinde, Deniz Kıyı Şeridinde Sıvılaşmayı yok etmek amaçlı Zemin Jetgrout ve Yük Gemilerini taşıyacak olan Kızakların, ana kayaya inen, sayısız Kazık çalışmalarında bulunarak Profesyonel Tersane kurulumunu gerçekleştirdi. Kamuya fayda sağlamak amacıyla İzmit Belediyesi Fen İşleri Bölümünde Gölkay, Mahalle Konakları, Bisiklet Yolları, Profesyonel Kapalı Pazarlar, Asfalt yol Projeleri, Viyadük vb projelere imza attıktan sonra Etüd Proje Müdürü olarak görevini tamamladı. Kocaeli’nin önde gelen firmalarından Pekdemir İnşaatta Lüks Konut projelerinde Yapım Şefi, Kain ve Kavşut İnşaatlarda Üstün özellikle Binaların yapımında Proje Müdürü olarak çalışarak yaklaşık 1500 adet dairenin zamanında, kaliteli ve Depreme Dayanıklı yapılmalarını sağladı. İki dönem Kocaeli İnşaat Mühendisleri odasında yönetici olarak görev yaptı. Deprem İzolatörlü Kocaeli Şehir Hastanesinin yapımına katkı sağladıktan sonra kendi şirketini kurdu. Şu anda Lüks Villa, Rezidans Yapımı ve çeşitli Taahhüt İşleri yapmaktadır. Kahramanmaraş depremi sonrası bölgede incelemelerde bulunmuş ve kendini Profesyonel, Zemine önem veren, Sosyal Donatısı yeterince olan, Mahalle bazlı Kentsel Dönüşüm Projelerine adamıştır. Kariyer hayatı boyunca Proaktif ve sistemli olabilmek için kendisini sürekli seminer ve eğitimlerle desteklemiştir, desteklemektedir. 16 yıllık evli olup bir kız çocuk babasıdır.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X