Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor

13 Temmuz 2023 13:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan Litvanya dönüşünde dar gelirli vatandaşları destekleme amacıyla Aile ve Gençlik Bankası'nda somut adımın atılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nden yurda geri döndü. Litvanya'da gerçekleşen zirve dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde vaat edilen Aile ve Gençlik Bankası'nda somut adım atılacağını söyledi.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI'NDA SOMUT ADIM ATILIYOR

AK Parti olarak hiçbir zaman vatandaşların mağdur olmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’de aileye ve kadına Cumhuriyet tarihinde en fazla değer ve sosyal yardım AK Parti hükümetleri döneminde verilmiştir. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamasına izin vermeyeceğiz, topyekûn bir kalkınmayı hedefledik ve hedefimize ulaşacağız. Düşük gelirli bireyleri ve aileleri ihtiyaçları doğrultusunda hep destekledik, hep destekleyeceğiz. Bunun adımları atıyoruz" dedi.

DOĞAL GAZ VE PETROL GELİRİNDEN GENÇLERE PAY VERİLECEK

Aile ve Gençlik Bankası'nda en güzel örneğin Norveç olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

"Şimdi yeni bir adım atıyoruz. O da Aile ve Gençlik Bankasını kurmak. Aile ve Gençlik Bankamız da bunun en somut adımı olacak. Bizim doğal gaz, bunun yanında petrolden gelirin belli bir bölümünü biz bu Aile ve Gençlik Bankası kapsamına aktaracağız. Oradan da bu tür hanımlara ve gençlere bunu tahsis edeceğiz. Bu işin en güzel örneği veren ülke de Norveç'tir. Norveç bu işi başarıyla sürdürüyor. Onun bütün petrol gelirlerinin belli bir kısmı rezerv olarak tamamen gençlere ayrılır. Gelecek kuşaklara ayrılır. Şimdi bunun bir benzerini de inşallah Aile ve Gençlik Bankasıyla ülkemizde yapacağız. Dezavantajlı durumdaki bireylerin çeşitli hizmet ve sosyal yardım modellerinden yararlanması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çalışmaları devam ediyor."

Aile Destek Programı kapsamında 4 milyon haneye sağlanan destek tutarının 40 milyar TL'yi bulduğunu belirten Erdoğan, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığını 1997 liradan 2 bin 348 liraya, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip olan vatandaşların aylığının 1594 liradan 1874 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığını 2 bin 392 liradan 2 bin 811 liraya yükselttildiğini söyledi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X