Sabancı MTAL’in kan bağışı kampanyasına ilgi yüksek oldu

30 Nisan 2023 20:07
Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü önderliğinde gerçekleştirilen kan ve kök hücre bağışı kampanyasına ilgi yüksek oldu

Alikahya bölgesinde bulunan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü önderliğinde ilk 3’ü pandemi öncesi gerçekleştirilen geleneksel "Kan ve kök hücre bağışı" etkinliğinin 4.’sü 28 Nisan Cuma günü yapıldı. Büyük afet sonrası kan stoğu açısından zor günlerden geçen ülkemizde kulüp öğretmenleri Neşe Jaberi, Gülben Çınar ve Samime Alanbay'ın özverili rehberlikleri, okul idaresinin desteği ve öğrencilerin gönüllü çalışmaları ile yüksek katılımlı bir bağış şenliğine imza atıldı.


İLGİ YÜKSEK OLDU


Kızılay ortaklığıyla sabah 9.00'da başlayıp 17.00 da sonlanan etkinliğe Genç Kızılay Derneği de stant açarak, gençlerin toplum hizmeti ve sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışma şartları hakkında bilgilendirme toplantısı yaparak yeni genç gönüllülerin kaydını yaptı. Okulun 12. sınıf öğrencileri, veli ve öğretmenlerinde dahil olduğu 150 den fazla şahsi başvurunun yapıldığı faaliyette 110 adet kan ve kök hücre bağışı yapıldı. Sabancı MTAL Müdürü İbrahim Işıl'ın ev sahipliğinde ki faaliyete İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, İzmit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Çiğdem Ayanoğlu ve Hamza Kondakçı ile Yıldırım MTAL Müdürü Mehmet Akın teşrifleriyle destek verdi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X