EYT'LİLERE ÖDEME YAPMAK İÇİN ARSA SATIŞI YAPMAMIZ ŞART!

02 Ağustos 2023 15:05
75 milyonluk arsa satışı yapmasına rağmen 30 milyonluk EYT tazminatlarını ödemekte güçlük çeken Başkan Hürriyet, yaptığı açıklama ile “Böylesine hassas bir konuda, EYT'li emekçilerin tazminatlarını ödemek için arsa satışlarını yapmamız şart! “ dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, EYT tazminatlarını ödeyebilmek adına satışını yapmak istediği arsa için meclisi olağanüstü toplayacak. 75 milyonluk arsa satışı yaptığı halde EYT’liler için para bulamayan Başkan Hürriyet, meclisi olağanüstü toplamadan önce afişler ile tekrar kenti donatarak Cumhur İttifakını suçlamış ardından ise Cumhur İttifakı il başkanlarından randevu alarak görüşmek istemişti. Görüşme talebine dönüş alamadıklarını söyleyen Hürriyet “Böylesine hassas bir konuda, EYT'li emekçilerin tazminatlarını ödemek için arsa satışlarını yapmamız şart! “ dedi.

“ARSA SATIŞI YAPMAMIZ ŞART”

Hürriyet sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi“Bu ay İller Bankası belediyemizin payımızı yüzde 50 kesecek. AKP ve MHP meclis üyeleri EYT tazminatları ödememiz için yapacağımız arsa satışına izin vermedi. EYT'li personelimiz tazminatlarını bekliyor. Bildiginiz gibi bu konuyu ivedilikle çözebilmek için İzmit Belediyesi Olağanüstü Meclisi'ni Ağustos ayı içerisinde toplama kararı almış, meclisimizde yer alan siyasi partilerimizin İl Başkanlarını tek tek ziyaret ederek konuyu anlatacağız demiştik. AKP ve MHP Kocaeli İl Başkanlarını bizzat arayarak randevu istememize rağmen maalesef bir dönüş alamadık. Böylesine hassas bir konuda, EYT'li emekçilerin tazminatlarını ödemek için arsa satışlarını yapmamız şart! Siyasi olsun, olmasın toplumumuzun tüm katmanlarının bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini düşünüyoruz.”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X