Memur-Sen Başkanı Yalçın'dan hükümete çağrı: Kamu işvereni gerçek enflasyonla masaya gelmeli

03 Ağustos 2023 13:00
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Temmuz ayı enflasyon rakamlarının ardından zam çağrısında bulundu. Yalçın, kamu işverenin enflasyon ve piyasa gerçekleriyle teklif yapmasını istedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kritik enflasyon verisini açıkladı. Enflasyon, yıllık yüzde 47,83, aylık yüzde 9,49 oldu. Beklentiler ise 9.07 olması yönündeydi. TÜİK 'in açıkladığı veriler sonrasında 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan hükümete çağrı geldi.

MEMUR-SEN'DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ali Yalçın, "Kamu İşvereni; sunacağı teklifte enflasyon hedefleri üzerinden değil piyasa gerçekleri üzerinden teklifle gelmelidir." dedi.

Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Memur-Sen’in ekonomik verilere ve piyasa gerçeklerine dair analizi, öngörüsü ve değerlendirmesi ile oluşturulmuş 7. Dönem Toplu Sözleşme teklifleri; “haklı teklif” gerçeğini doğrularken, “makul teklif” gerçeğini tescillemektedir. Temmuz ayında sadece “Yüzdelik Zam+Enflasyon Farkı” durumunda oluşacak fotoğraf ile seyyanen zam sonrası tablo arasındaki fark hissediliyor.

KAMU İŞVERENİ GERÇEK ENFLASYON ÜZERİNDEN TEKLİF YAPMALI

Memur-Sen’in “alım gücü yükseltilmeli” talebi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın vaadi olan 22.000₺'nin önemi ekonomik verilerin açıklanması ile daha iyi anlaşılıyor. 22.000₺ düzenlemesi kamu görevlilerini rahatlatmaya yönelik adım olurken açıklanan enflasyon ise kaygılandırıyor. Memur-Sen’in 3’er aylık ve Refah Payı esaslı zam teklifi; kaygıları gidermeye, alım gücünü artırmaya, enflasyon baskısını sonlandırmaya dönük çözüm sunuyor.

Bu sebeple Kamu İşvereni; 14 Ağustos’ta sunacağı teklifte Memur-Sen’in öngörülerini dikkate alarak, enflasyon hedefleri üzerinden değil piyasa gerçekleri üzerinden teklifle gelmelidir."

MEMUR-SEN YÜZDE 110 ARTIŞ İSTİYOR

Toplu sözleşme görüşmelerinde masada yer alacak olan yetkili sendika, Memur-Sen, 2024 yılında yüzde 70, 2025 yılı için yüzde 40 olmak üzere toplam yüzde 110 zam ve 6 ay yerine her 3 ayda bir artış talep ediyor. Memur-Sen aynı zamanda kira desteği, bayram ikramiyesinin verilmesi, eş yardımının 2 bin lira olması, görevde yükselme ve emekliye seyyanen zam istiyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Merkez Bankasının enflasyon tahminine ve TÜİK'in açıklayacağı Temmuz ayı rakamlarına dikkat çekerek yüzde 110 zam taleplerinin abartılı olmadığını söylüyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X