HÜRRİYET EYT’Lİ İŞÇİLERİN EYLEM YAPACAĞINI DUYUNCA ÖNLEM ALDI

23 Haziran 2023 09:48
EYT tazminatlarını ödeyemeyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, işçilerin bugün gerçekleştireceği eylem öncesinde bir açıklama yayınladı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, EYT tazminatlarında tıkandı. Belediyede EYT’den emekli olan işçilerin tazminatlarını ödeyemeyen Hürriyet, arasa satışı yapmak için yetki istedi fakat söz konusu satış meclisten red oyu aldı.40 milyonun üzerinde bir tazminat ile burun buruna olan İzmit Belediyesi, ödemelerin 4 taksit halinde yapılacağını söyledi fakat ilk taksit hariç iki ay geçmesine rağmen işçilere herhangi bir ödeme yapılmadı. Mağdur olan işçiler ise bugün 11.00’de İzmit Belediyesi önünde haklarını aramak için eylem yapacak. Başkan Hürriyet, işçilerin derdine çare bulmak yerine, yapılacak eylem öncesi her zaman olduğu gibi sorumluluğun üzerinde değilmiş algısı yaratarak sosyal medya üzerinden kafa karıştıran bir açıklama yayınladı. Hürriyet yaptığı açıklama ile AK Parti’li ve MHP’li meclis üyelerini hedef gösterdi.

"VETO ETTİK"

Hürriyet yaptığı açıklamasında;“EYT’li işçilerimizin tazminatlarını ödeyebilmemiz için meclise getirdiğimiz, ancak AKP ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedilen arsa satışı kararına dün akşam itibariyle VETO ETTİK!!! İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in bu veto kararı, EYT MÜCADELESİNDEKİ DAYANIŞMANIN VE ADALET TALEBİNİN DE GÜÇLÜ BİR İŞARETİDİR. İzmit Belediyesi Meclisi'nde getirilen arsa satışı kararı, EYT'li işçilerin tazminatlarının ödenmesi için bir kaynak oluşturma amacını taşımaktaydı.Ancak ne yazık ki, AKP ve MHP'li meclis üyeleri, bu kararı reddederek, EYT'li işçilerimize karşı olan sorumluluklarını da göz ardı etti.
AKP ve MHP’li meclis üyelerinin, vatandaşların hakkını savunmak ve çözüm üretmek için görevlendirildiklerini unutmadan, kaynak yaratma çabalarımıza destek olmalarını beklerdik. AKP ve MHP’li meclis üyelerine bu kararlarını yeniden gözden geçirme ve EYT'li işçilerin haklarını daha fazla çiğnememe çağrısında bulunuyoruz. Bu VETO kararımızın ardından; AKP ve MHP’li meclis üyelerinin elleri, bu sefer inşallah EYT’lilerin tazminatları konusunda “evet” oyu için kalkar diye umut ediyoruz. Tüm engellemelere rağmen İzmit Belediyesi olarak EYT’li işçilerimiz için mücadelemizin devam edeceğinin tüm halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz.”dedi

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X