İYİ Partili isim Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yaptı

21 Temmuz 2023 12:18
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden hezimetle ayrılan muhalefette sular durulmuyor. Geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yaptığı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'yla "gizlice protokol imzaladık" sözleri Millet İttifakı'nı karıştırdı. İYİ Partili Çömez, "Biz sahada kendisi için oy isterken meğer o, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş." ifadelerini kullandı.

Seçimlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen muhalefetteki kaos henüz çözülebilmiş değil. Geçtiğimiz günlerde Zafer Partili Özdağ'ın "Bana İçişleri Bakanlığı verilecekti" sözleri muhaleffetteki yeniden alevlendirdi.

MİLLET İTTİFAKI KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİLİ

Ensonhaber'de yer alan habere göre, İttifak partilerinden tepki Kılıçdaroğlu'nun kendi partisinden ve ittifak üyelerinden gizlice yaptığı protokol büyük tepki çekti. Bu isimlerden biri de İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez oldu. "Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapmış..."

Çömez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu için sert ifadeler kullandı.

Çömez, "Biz sahada kendisi için oy isterken meğer o, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş. Arkadaşlarının haberi yok, ittifak ortaklarının bilgisi yok. Hoyratça heba edilmiş bir güven, yeniden kazanılabilir mi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu." dedi.

TÜRKKAN İTTİFAKI HEDEF ALDI

Bir diğer tepki de İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'dan geldi. Halk TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Türkkan, ittifakı eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Yerel seçimlerdeki ortaklığın hiç bir artısı gelmedi. Zararı var mı var. Biz CHP payandası konumunda gözükmek istemiyoruz. Bu engeli aşmak zorundayız. 81 il, 922 ilçe, 386 beldede seçimlere girmek için hazırlıkları yapıyoruz. Biz bu seçime İyi Parti olarak CHP’den ayrı girmek durumundayız. Böyle girmezsek bu partiyi büyütemeyiz."

"KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINA ENGEL OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM"

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz da sert ifadelerle tepki gösterdi. Yılmaz, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: Kendi adıma, geride bıraktığımız seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum. Ve bu özrü, sadece seçimleri kaybettiğimiz için değil aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı elde etmek ve seçimleri kazanmak için kullandığı yöntemlerle yeteri kadar mücadele edemediğim için diliyorum. Seçim kampanyasını popülizme indirgeyen, eleştirdiği kişiye dönüşen ve sahici politikalar üretemeyen bir isim/ekip Türkiye'nin kaderini belirlememeliydi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X