KARTEPE’DE ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

24 Nisan 2023 11:13
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen “Bilim ve Çocuk Şenliği”ne katılan minikler gönüllerince eğlendiler.

Kartepe Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Ramazan Bayramı münasebetiyle Kartepe Kent Meydanı’nda düzenlenen “Bilim ve Çocuk Şenliği”nde Kartepeli minikleri ve ailelerini ağırladı.

 

DOPDOPLU ÇOCUK BAYRAMI

Bilim ve Çocuk Şenliği’ne Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde AK Parti Milletvekili Sami Çakır, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve Kartepeliler katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği’nde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Ramazan Ayını tamamladık, bayrama ulaştık. 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem hepimizi çok üzdü. Birlik ve beraberlikle yaraları sarmak için mücadele ettik. Bundan sonra daha güzel günler için çalışıyoruz. Tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz ibadetleri Rabbimin kabul etmesini diliyorum. Bugün aynı zamanda çocuklarımızın bayramı… Kartepemizin geleceğinin bayramını kutluyorum. Bugün ülkemize hizmet etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, olmak üzere herkese gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

 

GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bilim ve Çocuk Şenliği’nde Kartepe Halk Dansları topluluğu gösterisi, Süleymanşah İlkokulu ritim ve palyaço gösterisi, Heidi Müzikali, bilim gösterisi, bubble, kukla, sihirbaz, Jonglör, ve animasyon mini disco gösterisi büyük bir ilgiyle izlendi. 

 

EĞLENCE VE BİLİM SOKAĞI

Kartepe Kent Meydanı’nda kurulan eğlence sokağında yarış simülatörleri, akıl-zekâ oyunları, langırt, mini golf, sokak satrancı, yüz boyama, sosis balon, bilim sokağında ve Genç Akademi standı, FETEM, Robotik Kodlama ve 3D Yazıcı, Kartepe’den Uzaya, Teknoloji Atölyesi, deney alanında “Sıvı mı Katı mı?”, “Çileğin DNA’sı”, “Zil Çalmadan Yüzüğü Karşıya Geçir” ve “Jelibon Yakıtı” etkinlikleri büyük ilgi gördü.

 

SANAT VE 80’LER 90’LAR SOKAKLARI

Bilim ve Çocuk Şenliği’nde sanat ve 80’ler 90’lar sokağı da kuruldu. Sanat sokağında bileklik atölyesi (Türk Bayrağı temalı), ahşap çerçeve, tabak boyama, ahşap kukla, kilden obje, rüzgârgülü, resim, uçurtma atölyeleri yanı sıra Kartepe’nin yeni kahramanları Kiraz ile Kestane’nin standı büyük ilgi gördü. 80’ler 90’lar Sokağında seyyar salıncak, çokomel dağıtımı, topaç çevirme, misket, 80’ler 90’lar oyuncakları yer alırken sek sek gibi sokak oyunları ile Kartepeli minikler eski oyunları hatırladılar.

 

GÜN BOYU İKRAM

Kartepe 5’nci Bilim ve Çocuk Şenliği boyunca patlamış mısır, pamuk şeker, macun ve çokomel ikramları yapılırken, şişme oyun grupları, animasyon gösterileri ve akülü robotlar ile çocuklar unutamayacakları bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaşadılar.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X