Kuruçeşme istasyonundan binişler bayram sonuna kadar ücretsiz

16 Haziran 2023 17:27
Plajyolu-Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar tamamlandı. Yeni hattın tanıtımını yapan Başkan Büyükakın bir de müjde verdi

Yapımı tamamlanan ve Akçaray’ın 16. istasyonu olan Plajyolu-Kuruçeşme tramvay hattının tanıtımını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptı. Vatman koltuğuna oturan Başkan Büyükakın, Kuruçeşme istasyonundan binişlerin bayram sonuna kadar ücretsiz olacağının müjdesini verdi. Başkan Büyükakın, Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattının yılsonuna kadar tamamlanacağını da belirtti.

PLAJYOLU-KURUÇEŞME HATTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımın önemli bir unsuru olan Akçaray’ı, Kuruçeşme’ye kadar uzattı. Plajyolu-Kuruçeşme arası tramvay hattında çalışmaları tamamlanan güzergâhın tanıtımını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımıyla yapıldı. Başkan Büyükakın, plajyolu durağında vatman koltuğuna oturarak, güzergâh boyunca tramvay kullandı. 

BAŞKAN TRAMVAYI KULLANDI

Başkan Büyükakın’a Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır, Veysel Tipioğlu, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sadettin Hülagü, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, UlaşımPark Genel Müdürü Serhan Çatal, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü ve vatandaşlar eşlik etti.

“240 MİLYONLUK BİR YATIRIM”

Kuruçeşme tramvay istasyonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Büyükakın, “Plajyolu-Kuruçeşme tramvay hattımız bir süredir hizmetteydi. Bugün tanıtma fırsatı bulduk. Burada normal bir tramvay hattı yapılmadı. D-100’ün üzerinden 332 metre köprüyle geçildi. Bu inşaat sırasında D-100’ün trafiğini hiç durdurmadık. Gece çalıştık, gece bile trafiği durdurmadık. 4 Kilometrelik karayolu, 2 çelik köprü inşaatı vardı. Kamulaştırmayla birlikte 240 milyonu bulan bir yatırım. Son 4 yılda pandemiyle birlikte başlayan süreçte hiçbir projemiz durmadı. Hız kesmeden devam etti” ifadesini kullandı.

“ŞEHİR HASTANESİ GÜZERGÂHI YILSONUNDA BİTECEK”

Şehir hastanesi güzergâhı hakkında da bilgi veren Büyükakın, “Diğer tarafta Şehir hastanesi tramvay hattında çalışmalar devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapılan bir çalışma. Buradan müjdesini verelim. Yılsonuna kadar Şehir Hastanesi Tramvay hattında çalışmalar tamamlanacak” dedi.

“KURUÇEŞME İSTASYONDAN BİNİŞLER ÜCRETSİZ”

Temmuz ayında Alikahya stat bölgesine uzanacak tramvay hattı ihalesinin yapılacağı belirten Başkan Büyükakın, “Proje vaat etmiyoruz, ihale yapıyoruz. Yaklaşık 2 yıl sürede bitmesi hedefleniyor ama biz etap etap açmayı planlıyoruz. Biryandan da bu hizmetlerin verilmesi için tramvay araçlarının alım ihalesi yapılıyor. Bizim 2035 yılı için öngördüğümüz kapasite hedefine şimdiden ulaştık. 14 bin yolcuyla başladık. Şuan günlük 45 bin ortalama yolcuyla gidiyordu. Kuruçeşme hattı eklenince ortalama 55 bine ulaştı. Bunun için yeni çalışmalar yapıyoruz. Kuplaj dediğimiz bir sistemi faaliyete geçireceğiz. 2 Tramvay çalışacak, kapasite 2 katına çıkmış olacak. Bunun için durakların büyütülmesi gerekiyor. Onun çalışmaları da arkadaşlarımız tarafındna yapılıyor. 6 ayda kuplaj çalışmalarının projeleri biter. Şuan itibariyle Kuruçeşme’den binişler bayram sonuna kadar ücretsiz” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X