Artut, Derince’de hane hane gezdi

02 Mayıs 2023 13:43
AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Gülay Artut, Derince’de çalmadık kapı bırakmadı. Hanelere konuk olan Artut, “Türkiye’de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam, siyaset ve sosyal alanda en fazla ilerleme kat ettikleri dönem AK Parti İktidarı dönemidir.” dedi.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri çalışmalarını Derince’de gerçekleştiren AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Gülay Artut, vatandaşları hanelerinde ziyaret etti. AK Parti Derince teşkilat yöneticileriyle birlikte Yavuz Sultan, Çenedağ ve Fatih Mahallelerinde kapı kapı gezerek Türkiye Yüzyılı vizyonunun öneminden bahseden Milletvekili Adayı Gülay Artut, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hizmet ve eser siyasetine devam edeceğiz.” dedi.

KADINLARA ‘POZİTİF AYRIMCILIK’

AK Parti’nin birçok alanda olduğu gibi Kadın Hakları konusunda da önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyleyen Artut, “Türkiye’de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam, siyaset ve sosyal alanda en fazla ilerleme kat ettikleri dönem AK Parti İktidarı dönemidir. Beşerî sermayemizi güçlendirmek için kadının potansiyelini kendisi, ailesi, şehri ve ülkesi için hayata geçirebilmesini sağlayacak altyapının temellerini attık. Bu yapıyı güçlendirirken “bir kadın değişirse bir aile, bir aile değişirse toplum değişir” anlayışını benimsedik. Anayasa’da kadınlara yönelik “Pozitif Ayrımcılık” ilkesini getirdik. Yasaklarla mücadele ettik. Dini inançları yüzünden ayrımcılığa uğrayan, başörtüsü yüzünden eğitim özgürlüğü kısıtlanmış, ayrımcılığa uğramış kadınlarımızın eğitim ve çalışma haklarını kullanabilmelerini sağlamak amacıyla başörtüsü yasağını kaldırdık. Doğum yapan sigortalı anneye verilen geçici iş göremezlik ödeneği ve emzirme ödeneğini artırdık. Doğum sonrasında yarı zamanlı çalışma hakkını getirdik.” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X