Cirit Şöleni Nefes Kesti

10 Temmuz 2023 09:26
Derince Belediyesi'nin Kocaeli Erzurumlular Derneği ile birlikte düzenlediği "Geleneksel Ata Sporumuz Cirit Şöleni" yağışlı havaya rağmen yoğun katılımla coşku içerisinde gerçekleşti

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Geleneklerimizi yansıtan cirit sporunu yaşatmak ve gençlere tanıtmak amacıyla Derince Belediyesi’nin Kocaeli Erzurumlular Derneği ile birlikte düzenlediği ‘Ata Sporumuz Cirit Şöleni’ bu yıl yine vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Ata Sporumuz Cirit Şöleni, etkinlikleri kapsamında ilk olarak eski Kocaeli Erzurumlular Derneği önünden cirit alanına kortej yürüyüşü yapıldı. Yenikent Mahallesi, Ertuğrul Gazi Bulvarı’nda (Derince Anadolu Meslek Lisesi Arkası) kurulan cirit alanında gerçekleşen programa yağışlı havaya rağmen protokol ve vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok’un ev sahipliğinde gerçekleşen Ata Sporumuz Cirit Şöleni’ni AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Veysel Tipioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar takip etti. Ozanlar, sanatçılar ve Erzurum Bar ekibinin sahne aldığı programda Çayırova Anadolu Spor Kulübü Derneği cirit ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı.

GELENEKLERİ YAŞATIYORUZ

Selamlama konuşmalarının yapıldığı programda Milletvekili Hülagü, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz ve Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Gözütok önemli mesajlar verdi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de konuşmasında geleneklerin yaşatılmasına önem verdiklerini belirterek “İki yıldır düzenlediğimiz ve sizlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğimizi artık geleneksel hale getirdik. Geçmişini bilmeyenin geleceğini tayin edemeyeceğini çok iyi biliyoruz Yarınlarımız için adımlarımızı atarken geleneklerimizden kopmadan, kültürümüzü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X