Derince’de Demokrasi Nöbeti

16 Temmuz 2023 12:50
15 Temmuz hain darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde Kent Meydanı’nda düzenlenen programda Derinceliler tek yürek halinde demokrasi nöbeti tutarken, şehitlerimiz dualar ile anıldı

Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde, yurdun dört bir yanında meydanlarda demokrasi nöbeti tutuldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Derince’deki program ise Kent Meydanı’nda gerçekleşti. Derince Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi tarafından düzenlenen programa Derince Kaymakamı Meftun Dallı,  Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Bülent Akyurt, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kızıltaş, İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen, Derince İlçe Müftülük Şefi Tahir Akbudak, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, STK yöneticileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Derinceliler Tek Yürek Oldu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Dünya Kur’an okuma birincisi Muhammed Cemal tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleşti, ardından sahne alan sanatçılar ile ilahi ezgileri içeren bir konser ile program devam etti. Demokrasi nöbetini tüm ruhuyla yaşayan Derinceliler, bu özel ve anlamlı gecenin ilerleyen saatlerine kadar nöbete devam ettiler.  Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde Şehit olan Serdar Gökbayrak’ın ailesine İlçe Kaymakamı Meftun Dallı ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün tarafından sahnede çiçek takdim edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında Derinceliler darbeye karşı yine tek yürek oldu. Düzenlenen programda konuşmalarını gerçekleştiren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Derince Kaymakamı Meftun Dallı hain darbe girişimini ve darbecileri asla unutmayacaklarını dile getirdi.

Biz Bu Mücadeleyi Hep Birlikte Verdik

Programın ilerleyen saatlerinde ise 15 Temmuz Gazisi Yusuf Çiftçi, darbe gecesi yaşadıklarını meydandaki vatandaşlara aktardı. 15 Temmuz Gazisi Çiftçi ‘‘ O gece ülkemin işgal altında olduğunu öğrendiğimde o saatten sonra bu vatanın bir evladı olarak ya istiklal ya ölüm diyerek üzerime düşen vazifeyi yapmak üzere dışarıya çıktım ve köprüye gittim. Bu mücadeleyi biz hep beraber verdik. Allah bana o geceye dair bir bedel ödemeyi nasip etti ve bacağımda platinim var. Bu mücadele bitmeyecek biz ölene kadar. Türk Milletinin İslam uğrunda verdiği kahramanlıklar şan ve şerefi hepimizin ve dünyanın malumu. Düşmanlar bize bizim kim olduğumuzu unutturmuyorlar ve unutmuyorlar. Biz de kim olduğumuzu, aslımızı ve neslimizi asla unutmamalıyız. ‘‘dedi.

Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar

Konuşmalarını gerçekleştiren Başkan Aygün ‘‘ Demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize kasteden hainlerin kanlı darbe planlarını sahneye koyduğu 15 Temmuz’da devletimizin kurumlarını ve milletimizi bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık. İhanetin zirve yaptığı bu tarihte darbe teşebbüsünde bulunan Fethullahçı Terör  Örgütünün tek hedefi ülkemizi parçalayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmekti. Bu hainlerin hesap edemediği en önemli nokta ise milletimizin demokrasiye olan bağlılığı ve bağımsızlığı için vereceği mücadeleydi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara inen milletimiz o gece kurgulanan tüm oyun planlarını bozdu. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla adeta tarih yazdılar. Ülkemizin benzer ihanetlere uğramaması için FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı tek yürek olarak kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. 15 Temmuz gibi hain darbe kalkışmalarının bir daha yaşanmaması temennisiyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. ‘‘dedi. 

15 Temmuz’u Unutmayacağız

Derince Kaymakamı Meftun Dallı ise konuşmasında "15 Temmuz 2016 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhuyla hareket ettik. Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin Fetö ihanet şebekesi karşısında gösterdiği onurlu duruş sayesinde elde edilen demokrasi zaferinin yedinci yıl dönümünde bir aradayız. Aziz şehitlerimizi yad etmek, kahraman gazilerimize minnetimizi sunmak, devletimize, demokrasimize, vatanımıza, bayrağımıza kast eden dahili ve harici girişimlere karşı milletçe gereken cevabı vermeye daima hazır olduğumuzu herkese bir kez daha haykırmak için buradayız. Bu yıl cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönümünü kutlayacağız. İnşallah ikinci yüzyılımız Türkiye Yüzyılı olacak. Bu yıl Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde 15 Temmuz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Türkiye Yüzyılı Kahramanları olarak anıyoruz. Çünkü 15 Temmuz 2016 gecesi vatandaşlarımızın vatan ve millet uğruna verdiği mücadele sayesinde Türkiye Yüzyılı’nın temellerinin atıldığı ve bundan sonra da Türkiye Yüzyılı’nın milletimizin azmi, kararlılığı ve mücadelesiyle inşa edileceğini biliyoruz. Yine biliyoruz ki 15 Temmuz kahramanlarımızın en büyük mirası Türkiye Yüzyılı’nı tahayyül edebilme ve bu onuru hissedebilme imkanını bizlere canları pahasına vermeleridir. Bu miras Türkiye Yüzyılı’nın aynı zamanda bir huzur, kalkınma, başarı, barış, bilim, istikrar ve üretim yüzyılı olması için çalışacak herkese de ilham kaynağı olacaktır. Bu ilham ile çalışıp 15 Temmuz’u, Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve o gün yapılan fedakarlıkları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.” Dedi

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X