Geleceğin Mucitleri Başarılarını Başkan Özlü ile Paylaştı

09 Ekim 2023 16:58
Kocaeli genelinde mesleki liseler arası düzenlenen Solidworks ile Tasarım 4.0 Yarışması’nda birinci olan Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilileri ve öğrenci Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’yü ziyaret etti.

Başiskele’de eğitime ve gençlere büyük değer veren, Gençlerle Baş Başa programları başta olmak üzere gençlerle her ortamda bir araya gelerek gençlerin engin fikirlerinden faydalanan, genç kardeşlerine ışık tutarak geleceğe umutla bakmalarına vesile olan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, kentin medarı iftiharı gençlerin başarılarıyla da gurur duyuyor.

 

Belediye Başkanı Özlü, ‘Meslek Liseleri Tasarlıyor, Solidworks ile Tasarım 4.0 Yarışması’nda birinci olan Başiskele’nin güzide meslek liselerinden Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecilerini, öğretmenlerini ve başarılı öğrencilerini belediyede misafir etti.   Okul Müdürü Ferit Alur, Okul Aile Birliği Başkanı Cengiz Karoğlu, Yenilenebilir Enerji Teknoloji Alan Şefi A. Emre Ceylan, Yenerji 41 Takımı Kaptanı Yusuf Başoğlu’nun yaptığı ziyaret sıcak ve samimi ortamda gerçekleşti. Yarışmada birincilik elde eden robotun sunumunu Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’ye de yapan heyet, gelecek projeleri hakkında da bilgiler verdiler.

 

“TÜRKİYE YÜZYILI’NDA GENÇLERİMİZ MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİ DAHA DA İLERİYE TAŞAYACAKLAR”

 

Başkan Özlü ziyaretten yaptığı konuşmada, “Dünyada teknoloji alanında çok önemli gelişmeler oluyor. Ülkemiz de yerli ve milli teknoloji hamlesi sayesinde sağlıktan uzay çalışmalarına, insansız hava araçlarından (İHA-SİHA) elektrikli yerli otomobile kadar birçok alanda önemli adımlar atıyor. Yüksek teknoloji gerektiren projelerin adımları böyle yarışmalarla yarışmalarla atılıyor. Bu yarışmalarda üretilen ve tasarlanan robotlarla gençlerimiz, çıtayı daha da ileriye taşıyacak. Milli teknolojik gelişmelere Türkiye Yüzyılı’nda gençlerimiz daha büyük katkı sunacak. Gençlerimize bu imkanları sunan, onlara destek veren herkese teşekkür ediyorum. İlçemizi ve bizi gururlandıran genç kardeşlerimi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” diye konuştu.   

 

GELECEĞİN TASARIMI ÖDÜLÜ

 

Kocaeli Sanayi Odası Mesleki Eğitim Komisyonu organizasyonunda, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekyaz firması iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Doğal Afetler’ temalı ‘Meslek Liseleri Tasarlıyor, Solidworks ile Tasarım 4.0 Yarışması’nda Başiskele’nin güzide meslek liselerinden Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyük başarı elde etti. Kocaeli’deki meslek liselerinden 24 okul, 72 ekip ve 190 öğrenci ile gerçekleştirilen yarışmada, Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Yusuf Başoğlu ve Ceyda Nur Bilgin tarafından tasarlanarak 3D Yazıcı ile üretilen ve afetlerde kullanılmak üzere projelendirilen Örümcek adlı robot Geleceğin Tasarımı Ödülü’nü alarak birinci oldu.

 

DOĞAL AFETLERDE KULLANILABİLECEK

 

Örümcek adlı robot doğal afetlerde kullanılmak üzere tasarlanırken geliştirme çalışmaları devam ediyor. Robot enkaz altında dört ayrı paleti birbirinden bağımsız olarak efektif hareket ederek enkaz altında ısı, gaz, sıcaklık bilgilerini yer kontrol istasyonuna iletebiliyor. Bunun yanı sıra enkaz altından yer kontrol istasyonuna wifi hattından bağımsız olarak görüntü aktarabiliyor. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X