GOSB Teknopark A.Ş. 26. Asya Bilim Parkları Birliği Konferansı’nda

16 Kasım 2023 10:17
GOSB Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Gider, Genel Müdür Prof. Dr. Murat Çemberci Teknopark İstanbul ev sahipliğinde gerçekleştirilen 26. Asya Bilim Parkları Birliği (ASPA) Konferansı’nda Asya’nın önde gelen teknoloji şirketleri ile bir araya geldi.

Konferans kapsamında sektör temsilcileri ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile bir araya gelen Gider ve Çemberci, Asya devletlerinin ve teknoloji şirketlerinin dünya inovasyonuna katkısının büyük olduğunu ve ülkemizin de bir parçası olduğu Asya ekosisteminin tüm paydaşlarının bir araya gelmesinin ülkemiz ve bulunduğumuz coğrafya açısından son derece önem taşıdığının altını çizdiler.

Farklı kültürleri ve fikirleri bir araya getiren etkinliğin iş dünyasının sınırları aşan iş birliği potansiyelini yansıtacağını söyleyen GOSB Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci, “İpek Yolu, eski çağlardan günümüze uzanan köklü geçmişiyle, farklı kültürlerin etkileşimini ve zenginliğini yansıtan bir anlam taşımaktadır. Konferansın teması olan "Asya Bilim ve Teknoloji Parklarını İpek Yolu Modelinde Birleştirmek" bu tarihi bağlamı modern teknoloji ve iş dünyasına taşımayı amaçlamaktadır. Geçmişte ticaretin ana yolu olan ‘İpek Yolu’ günümüzde teknoloji transferinin gerçekleşeceği önemli kanallardan bir olarak karşımıza çıkmaktadır. Etkinlik, farklı ülkelerin teknoloji parklarını ve şirketlerini bir araya getirerek iş birliği, bilgi paylaşımı ve inovasyonun önemini vurguluyor, aynı zamanda İpek Yolu'nun geçmişten gelen mirasını günümüzdeki iş ilişkilerine entegre etmenin de önemini göstermektedir” dedi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X