BEYİN TÜMÖRÜNDE KOÜ TIP FARKI

03 Ocak 2017 08:27
KOÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Anık, Hipofiz Araştırma Merkezi ile Türkiye’de ilk kez beyin tümörünü endoskopik yollarla çıkarttıklarını söyledi.

Sesil Negiş ve Onur Güneş’in sunduğu Radyo K.İ.’nin haber aktüel programına katılan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Anık önemli bilgiler verdi. Doç. Dr. Anık, hipofizin salgı bezlerinin çalışma ve hormon yapımında önemli bir bölge olduğunu, tüm vücut salgı bezlerinin kontrolünü sağlayan bir mekanizma görevi gördüğünü söyledi. Anık, bu hastalıkta önce görme bozukluğunun başladığını daha sonrasında el ve ayak büyümesi, kilo alma, depresyon gibi durumların ortaya çıktığını aktardı.


22 İLDE TANITIM VE KURS

Doç. Dr. İhsan Anık, KOÜ Hipofiz Araştırma Merkezi’nin 5 Mayıs 2011’de kurulduğunu söylerken endokronoloji, radyoloji, anestezi, genetik ve mekatronik bölümleriyle Tıp Fakültesi’nin tamamında hizmet verildiğini ifade etti. Anık, http://hipofiz.com.tr/ adresinden hastalarına ulaştıklarını, 22 ilde tanıtım çalışmaları ve 3 kadavra kursu yaptıklarını kaydetti. Doç Dr. İhsan Anık, Hipofiz Araştırma Merkezi ile Türkiye’de ilk kez beyin tümörünü endoskopik yollarla burun deliklerini kullanarak çıkarttıklarına dikkat çekti. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
medyanos
Toyota
X