Çalışma gün ve saatlerine ilişkin öneri Meclis'te kabul edildi! Çalışma gün ve saatler değişecek mi?

27 Aralık 2023 08:42
Uzun süredir gündemde olan ve özellikle memurlar arasında sıkça tartışılan haftalık çalışma saatleri konusunda önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti'nin Meclis'e sunduğu 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

zun süredir gündemde olan ve özellikle memurlar arasında sıkça tartışılan haftalık çalışma saatleri konusunda önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti'nin Meclis'e sunduğu 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Bu kapsamda, Türkiye genelinde çalışma saatleri ve günlerine dair değişiklikler yapılmasını içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi onaylandı. Öneri, aynı zamanda çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini içeriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yapılan toplantılarda dile getirilen, "Antalya'nın yeniden gerçek belediyecilikle buluşturulması gerekiyor" talimatının ardından, genel anlamda çalışma saatleri konusundaki değişikliklerin ülke genelinde nasıl yürürlüğe gireceği ise merak konusu.

Çalışma saatlerine dair detaylar henüz netleşmemekle birlikte, mevcut uzun mesai saatlerinin kısalmasına yönelik beklentiler artmış durumda. Özellikle sosyal yaşantılarını bu uzun mesai saatleri nedeniyle kısıtlanmış hisseden birçok kişi, olası değişikliklere olumlu bir şekilde yaklaşıyor.

Genel Kurul'un çalışmalarına 16 Ocak Salı günü başlaması beklenirken, Türkiye'de çalışma saatleri ve günlerine dair resmi bir açıklama yapılıp yapılmayacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X