“KOCAELİ YAŞAMAK İÇİN MUTLU OLUNAN İLK 3 ŞEHİRDEN BİRİ OLMUŞ DA BİZİM Mİ HABERİMİZ YOK”

21 Temmuz 2023 11:39
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu bugün düzenlediği basın açıklamasında geçtiğimiz gün 4 yıllık çalışmalarını anlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a yüklendi.

Mutu şu açıklamayı yaptı“Öncelikle şunu ifade etmeliyim, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanının açıklamalarına baktığımızda bu güzelim şehri bu anlayışın yönetmesine üzülmemek gerçekten imkansızdır. Vaatlerin % 92’sinin tamamlandığı yanlış bilgisini hiç sıkılmadan söyleyebilmek, bu anlayışın milletin aklıyla nasıl alay edildiğini göstermesi açısından oldukça manidardır.

yapamadıkları tek vaadin Körfez-Kartepe metro hattı olduğunu söyleyenler için şimdi birkaç vaade yakından bakalım. 18 Şubat 2019’da Antikkapı’da açıkladıkları seçim beyannamesinde neler varmış ve tamamlayabildikleri vaatler acaba % 92’ye yaklaşabiliyor muymuş, hep birlikte görelim.
Vaatlere geçmeden vurgulanması gereken bir nokta da, proje ve yatırımların 18 Milyarlık tutarı kapsaması değil, bu yatırımın halkın hayatına ne kadar dokunduğu, şehrin ihtiyaçlarını ne kadar karşıladığı ve sonucun ne olduğudur. 2019 vaatlerinde olduğu gibi Kocaeli, yaşamak için mutlu olunan ilk 3 şehirden biri olmuş da bizim mi haberimiz yoktur? Ulaşım başta olmak üzere birçok altyapı sorunuyla boğuşan bir İlin belediye başkanı, böyle değerlendirme toplantıları yapmadan önce, vaatlerine bakmayı nasıl aklına getirmez, anlamak mümkün değil arkadaşlar.
2019’da, ulaşımda toplu taşımanın payı arttırılacak diyenler, toplu taşımaya dönük hangi radikal değişikliği yapmışlar ve hangi adımı atmışlardır?

“HABERİMİZ Mİ OLMADI”

İzmit-Gebze arasında kuzey eksenli yapılacak ve günde 275 bin yolcu taşıyacak, YHT şeklinde takdim edilen metro hattımız nerede, gören bilen var mı arkadaşlar?
Gebze Darıca metro hattını seçim vaatlerinde sıralayıp yapımını seçim sonrası merkezi idareye devreden ve bunu iktidarda muhalefet partisi varmış gibi kredi zorluğuyla açıklayan anlayışa en azından “madem devredecektiniz vaatlerinize neden koydunuz” sorusunun sorulması gerekmiyor mu? İnşaatının tamamlanması yıllarca geciken Şehir Hastanesini de, % 92 masalına mı dahil ediyorsunuz? Bu dönem yetişmesi imkansız Stadyum tramvay hattının ihale aşamasına gelmesi de, muhtemelen % 92’lik çuvalda sırıtan mızraklardan biridir.
Tramvaya bir-iki durak eklenmesi çok mu büyük başarıdır. Hükümet desteğinden yoksun kendi gayret ve çabasıyla 8 ayrı hatta 55 km uzunluğunda tramvay hattına ulaşan nüfusu şehrimizin yarısı kadar olan Eskişehir’den hiç mi utanılmamaktadır?
Mesela Gölcük Başiskele iki gidiş iki geliş şeklinde güney toplama yolu yapıldı da haberimiz mi olmadı arkadaşlar?

“TAMAMLANAN VAATLER NEREDE ALLAH AŞKINA”

İzmit Körfezinin D-100 ve D-130 bağlantısı için, kavşaklarla ve 40 kilometre ilave yollarla kesintisiz trafik sağlayacak koridor projesi vardı hani vaatlerde? Yoksa bu vaatle, uzun kuyruklu araç koridorları mı kastedilmişti? Hatırladığımız kadarıyla aynı durum Gebze Çayırova arasında TEM paralelinde 53 kilometre ilave yolla tasarlanmıştı. Bölgedeki arkadaşlar bu yollara denk geldiğinizde lütfen ses verir misiniz?
Yine Kocaeli’yi liman kenti yapmayı tasarladıklarının işareti olarak vaatlere konan 1000 dönümlük Lojistik Köy nerede mesela? TEM için vaat edilen 10 kilometrelik gürültü duvarının yapıldığı yerdeki çevre sakinleri, sessiz ortam mutluluklarını bizlerle paylaşırlar mı dersiniz?
Büyükşehir Belediyemizin 8 adet hidroelektrik santrali ile 4 adet güneş enerjisi santralini biz bulamıyoruz, birileri nerelerde kurulduklarının bilgisini takdim edebilirler mi acaba?
Derince’de yapılmış olması gereken Gençlik ve Sporcu Eğitim Kampı da bulunamayanlardan. Tıpkı Darıca’ya yapılacak marina gibi. Gebze Fatih Otağı için tasarlanan panoramik müze ve spor alanlarının tamamlanıp tamamlanmadığını Gebzeli kardeşlerimizin kısa sürede bize iletecekleri umudunu taşıyoruz. Değerli basın mensupları, % 8’lik tamamlanmayan vaatleri dinlediniz. Şimdi sizlere soruyorum, bir çırpıda bir kısmını sıraladığımız bu vaatler % 8 ise, % 92’lik tamamlanan vaatler nerede Allah aşkına?”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X