İBB davasında tutuklu yargılanırken görülen son duruşmada tahliye edilen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, serbest kalmasının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı.
"33 Yıllık Emeğim Var"
Paylaşımında CHP çatısı altında 33 yıllık bir geçmişi olduğunu vurgulayan Güney, partiye olan bağlılığını dile getirerek, zorlu süreçte kendisine destek veren partililere teşekkür etti.
Güney, "Cumhuriyet Halk Partisi aileme hizmet etmek, 103 yıllık çınarımızın bayrağını daha da yukarılara taşımak benim için hem bir görev hem de bir vefa borcudur." ifadelerini kullandı.
Eleştirilere de Yanıt Verdi
Açıklamasında, savunması nedeniyle kendisini eleştirenlere de değinen Güney, parti emekçilerinin kendisini en iyi şekilde tanıdığını belirterek, yıllardır CHP içinde mücadele verdiğini ifade etti.
CHP'den "Geçmiş Olsun" Mesajı
CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İnan Güney'e geçmiş olsun dileklerini iletti.
Sarı, tutuksuz yargılamanın esas olması gerektiğini vurgulayarak, adil yargılanma ve savunma hakkının hukuk devletinin temel ilkeleri arasında yer aldığını ifade etti.