Kocaeli Büyükşehir’de promosyon ihalesi başladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kurumlarında çalışan binlerce personelin beklediği banka promosyon ihalesi bugün başladı.
Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Su İşleri Genel Müdürlüğü (İSU) ve Belde A.Ş. bünyesinde görev yapan kadrolu ve şirket personeline yönelik 2025–2028 dönemi banka promosyon ihalesi bugün sabah saat 10.30’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
8 banka teklif verdi
İhaleye Türkiye Vakıflar Bankası, Akbank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Türkiye Halk Bankası, Ziraat Bankası, QNB Finansbank ve Türkiye İş Bankası katıldı.
İhale, bankaların kapalı zarf tekliflerinin okunmasıyla başladı. Ardından açık artırma turlarına geçildi.
İlk teklifler açıklandı
Bankaların ilk kapalı zarf teklifleri şu şekilde oldu:
• Vakıfbank: 65.000 TL
• Akbank: Teşekkür etti (teklif vermedi)
• Türk Ekonomi Bankası: 25.000 TL
• Garanti Bankası: 25.280,44 TL
• Türkiye Halk Bankası: 60.000 TL
• Ziraat Bankası: 50.000 TL
• QNB Finansbank: 45.000 TL
• Türkiye İş Bankası: 40.004,74 TL

Açık artırmada teklifler yükseldi
Kapalı zarfın ardından başlayan açık artırma turlarında bankalar tekliflerini yükseltti.
• Vakıfbank: 77.000 TL’ye kadar çıktı.
• Halkbank: 72.000 TL’den 76.000 TL’ye yükseldi.
• Ziraat Bankası: 76.000 TL teklif verdi.
• İş Bankası: 75.000 TL’ye kadar yükseldi.
• QNB Finansbank: 2. turda ihaleden çekildi.

Sonuç bekleniyor
İhalenin ilerleyen turlarında en yüksek teklifin hangi bankadan geleceği merakla bekleniyor.
Promosyon miktarı belirlendiğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU ve Belde A.Ş. personelleri yeni dönemde üç yıl boyunca maaşlarını anlaşmalı bankadan alacak.
