Özgür Çelik'ten çok sert Üsküdar iddiası: "Beni Tehdit Ettiler, Teslim Oldum"

Üsküdar Belediyesi'nde başkanvekilliğinin AKP'ye geçmesinin ardından sert açıklamalarda bulunan YENİ Partili Özgür Çelik, AKP'ye geçen bir meclis üyesinin kendisini arayarak ağladığını ve savcılar tarafından tehdit edildiğini öne sürdü

Büyütmek için resme tıklayın

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın görevden uzaklaştırılmasıyla başlayan ve mahkemenin iptal kararı sonrası yenilenen başkanvekilliği seçimini AKP-MHP adayı Dündar Ziya Gültekin kazandı. Üsküdar Belediyesi’nde yenilenen başkanvekilliği seçimini AKP’li Dündar Ziya Gültekin kazandı., Süreç, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın tutuklanmasının ardından başlamıştı. İçişleri Bakanlığı’nın seçim kararı sonrası yapılan ilk oylamayı CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya kazanmış, AKP’li Gültekin’in itirazı üzerine mahkeme seçimlerin yürütmesini durdurmuştu. Seçim sonuçlarının ardından CHP ve YENİ Parti cephesinden sürece çok sert tepkiler geldi.

"Seçimi Savcılar ve Vali Kazandı"
YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sürecin "demokrasi tarihine kara bir leke" olarak geçeceğini belirterek, AKP'ye geçen Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi Ayhan Aydın ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Çelik, Aydın'ın kendisini arayarak ağladığını ve şu ifadeleri kullandığını aktardı:

"Beni tehdit ettiler, ben bunlara teslim oldum. Engelli oğlum ve eşimi gerekçe göstererek üzerime geldiler."


Bazı meclis üyelerinin yakınları üzerinden baskı altına alındığını, bir üyenin oğlunun tahliye edildiği yönünde iddialar bulunduğunu savunan Çelik, İstanbul Valisi Davut Gül'ü de hedef aldı. Çelik ayrıca, bazı meclis üyelerinin aileleri ya da yakınları üzerinden baskı altına alındığını, bir üyenin yakınına ilişkin vaatlerde bulunulduğunu, bir başka üyenin oğlunun tahliye edildiği yönünde iddialar bulunduğunu ileri sürdü., Çelik, açıklamasında İstanbul Valisi Davut Gül’ü de hedef aldı. Seçim güvenliğinin ihlal edildiğini ve gazetecilerin içeri alınmadığını öne süren Çelik, "Üsküdar’da seçimi AKP kazanmadı. Seçimi Kartal Adliyesi’ndeki savcılar ve İstanbul Valisi Davut Gül kazandı" diyerek tepki gösterdi. Çelik, açıklamasında İstanbul Valisi Davut Gül’ü de hedef aldı. Valiliğin belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığını, gazetecilerin içeri alınmadığını ve seçim saatinin AKP’ye avantaj sağlayacak şekilde belirlendiğini savundu., CHP İstanbul İl Başkanı, “Üsküdar’da seçimi AKP kazanmadı. Seçimi Kartal Adliyesi’ndeki savcılar ve İstanbul Valisi Davut Gül kazandı” sözleriyle sürece tepki gösterdi.

08 Eyl 2026 - 16:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.