Bilgi Köprüsü’de kıtalara yolculuk
Bilgi Köprüsü Montessori Anaokulu’nda eğlendiren, eğlendirirken öğreten kültürel etkinliklere bir yenisi eklendi. Çocuklar bu kez kıtalar arası dolaşıp farklı kültürleri öğrenmeye başladı.
İpek Böcekleri ve Güneş Sınıfı minikleri bu ayın etkinliğinde harita üzerinden Afrika kıtasına yolculuk yaptı. Afrika ülkelerinin yaşama bakış açılarını, yeme içme kültürlerini, giyimlerini, danslarını, hayvanlarını, mimarilerini öğrendi. Afrika yaşam koşulları çocukların ilgisini çekerken etkinlik salonundaki program görsel materyallerle desteklendi.
AFRİKA DANSI
Montessori ortamında çocuklar Afrika kıtasına özgü kıyafetler giyerek, müzikleri eşliğinde danslar gerçekleştirdi. Ülke isimleri, bayrakların çeşitliliği ilgilerini çekti. Afrika kıtasında yer alan Zambiya ülkesinde geçim kaynağının bakır ve mısır olduğu konuşulurken Hindistan cevizi tanıtılıp besin değeri üzerine sohbet edildi. Afrika’nın müzik aleti olan yağmur çubuğu incelenerek nelerden yapılabileceği ve nasıl ses çıkardığı yine çocukların ilgisini çeken konular arasındaydı.
İzmit Yenişehir Mahallesi Arda Sokak’ta bulunan Bilgi Köprüsü Montessori Anaokulu’ndan yapılan açıklamada her ay bir kıta tanıtımına yer verileceği, çocukların eğlenerek öğrenmeye devam edeceği belirtildi.