Laboratuvarlardan Yurtlara Öğrenciler Sorunlarını Anlattı!
27 Nisan 2025 14:11

Laboratuvarlardan Yurtlara Öğrenciler Sorunlarını Anlattı!

27 Nisan’da İzmit Dernekler Yerleşkesi’nde, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, Kocaeli Baro Başkanı ve Türkiye Mimarlar Odası Başkanlığı'nın organizasyonuyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, öğrencilerin üniversite yaşamlarında karşılaştıkları zorluklar ve özellikle dava süreçlerinde yaşadıkları sorunlar masaya yatırıldı.

Bahar Özdemir Tüm haberleri

Etkinliğe, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Nazım Gençtürk, Baro Başkanı Caner Kadir Karakadılar, Mimarlar Derneği Başkanı ve çok sayıda Kocaeli Üniversitesi öğrencisi katıldı.

"SEN BU YASAL HAKLARINI KULLANMA"
Etkinlikte konuşan üniversite öğrencisi Ceren, yaşadıkları haksızlıkları ve eğitim sistemindeki sorunları dile getirdi. Ceren, "Biz yasal haklarımızı kullandık ama yurtta kalan öğrenciler için bile, 'Sen bu yasal haklarını kullanma' deniyor. Kocaeli Üniversitesi’nde yaklaşık 60 bin öğrenci var, bunların 20 bini yurtta kalıyor. Bu 20 bin öğrenciye 'Ot gibi yasa' uygulanıyor, hemen hiçbir şey yapılmıyor. Biz buna karşı çıkıyoruz. Eğitimdeki niteliksizlik, bilimsel eksiklik ve akademisyenlerin liyakatsizliği gibi sorunları tartışıyoruz" dedi.

"REKTÖRLÜK BÜTÇE AYIRMIYOR"
Bir diğer öğrenci Cemre Kavukel ise üniversitenin laboratuvarlarındaki sorunlara dikkat çekti. Kavukel, "Kendi laboratuvarlarımızda eğitim alamıyoruz, cihazların çoğu bozuk ve çalışmıyor. Hocalarımız, bu cihazları tamir ettiremiyorlar çünkü rektörlük bu konuda bütçe ayırmıyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Kocaeli Üniversitesi'ndeki laboratuvar eksikliklerine ve bir laboratuvarın yetersizliğine de değindi.

"EĞİTİMDE ÇOK CİDDİ EKSİKLİKLER VAR"
Öğrenci Emre, çalışma hayatındaki zorluklardan bahsederek, "6 yıldır bu üniversitede çalışıyorum ve bir haftadır işsizim. Çoğu arkadaşımın da işten atılma korkusu var. Bu durum, öğrencilerin yaşamını zorlaştırıyor" dedi. Emre, stajyerlik sürecindeki zorlukları da aktararak, "Staj yaptığım yerlerde mobinge uğradım, düşük maaş aldım ve sigortasız çalıştırıldım. Eğitimde çok ciddi eksiklikler var" diye konuştu. Ayrıca, üniversiteye girişlerde polis baskısının arttığını ve öğrencilerin sürekli izlenmesinden rahatsız olduklarını belirtti.

"BELEDİYE OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Hürriyet; gençlerin yaşadığı sorunlara duyarsız kalmadıklarını ifade etti. "Belediye olarak elimizden gelen desteği vermek için her zaman yanınızdayız. Gençlerimizin mücadelesine katkı sağlamaya devam edeceğiz" diyen Hürriyet, 19 Mart darbesi ve sonraki süreçte yaşanan hukuksuzluklarla ilgili mücadeleye de değindi. "Bu süreçte gençlerimiz büyük bir irade gösterdi. Haksızlıklara karşı cesurca durdunuz, bu kolay değildi. Biz de sizlere destek olmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

"GENÇLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"
Karadılılar; "Gençlerimizin her zaman yanındayız. Yurtlardan atılma gibi sorunlar yaşanıyor, Barolar Birliği olarak bu süreçte sizlerle olacağız" diyerek, öğrencilere destek vereceklerini belirtti.

Etkinlikte öğrenciler, eğitim ve yaşam koşullarındaki adaletsizliklere karşı toplu bir duruş sergileyerek, yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Etkinlik, gençlerin sorunlarını paylaşmaları ve çözüm önerileri sunmaları açısından önemli bir platform oluşturdu.

Güncelleme: 27 Nisan 2025 14:14
BENZER HABERLER
emel durak masaüstü
lunapark
efe vinç
kaan uçar masaüstü
bemove beyza erenkaya masaüstü
noıx masaustu
X