ATM'lerde yeni dönem başlıyor!
01 Aralık 2024 20:26

Talimat gitmişti ATM'lerde yeni dönem başlıyor!

Türkiye Bankalar Birliği , Türkiye'de dolaşıma sokulan sahte 50 ve 100 dolarlık banknotlar sonrası bankalara yeni bir talimat göndermişti. Bankalar, kendilerine gelen talimat sonra ATM'lerde bazı işlemleri kabul etmemeye başladı.

Türkiye, geçtiğimiz hafta yurt dışından piyasaya sürülen 50 ve 100 dolarlık banknotlarla sarsıldı. Gündeme bomba gibi düşen iddialar sonrası bankalar döviz alımını durdururken, özellikle Kapalıçarşı'da işletmeler dolar alımına büyük sınırlamalar getirdi. Gündemdeki iddialarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da geniş çaplı soruşturma başlattı. Sahte dolarlar, aynı zamanda bankaların ATM'ler üzerinden döviz alımında da önemli bir güncellemeye gitmelerine neden oldu.

TÜM KURUMLAR HAREKETE GEÇTİ

ATM’ler ve para sayma makinelerinin sahte para tespit sistemlerinde yapılan değişikliklerle dolandırıcılığın önlenmesi hedefleniyor. Sahte dolarlar, döviz sektöründe bütün kurum ve işletmelerin önlem almasına yol açtı.Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamada, ATM’ler ve para sayma makineleri için kapsamlı bir güncelleme yapıldığı belirtildi.

ATM'LERE GÜNCELLEME GELECEK

TBB, sahte dövizle mücadele kapsamında ATM’ler, para sayma cihazları ve sahte para kontrol sistemlerinde önemli iyileştirmeler yapılmaya başlandığını bildirdi. Yapılan güncellemelerle, ATM'lerin sahte dolarları hızlıca tespit ederek kabul etmemesi sağlanacak.

Güncelleme: 01 Aralık 2024 20:32
BENZER HABERLER
X