Kocaeli’nin çöp tesisine ihtiyacı kalmadı mı?
13 Eylül 2022 14:36

Kocaeli’nin çöp tesisine ihtiyacı kalmadı mı?

2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den Derince Belediye Başkan adayı olan Serif Gökçe, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı çöp tesisi konusunda sessizliğe büründüğünü söyleyerek eleştirilerde bulundu.

"KOCAELİ'Yİ ÇÖPLÜK YAPMAYACAĞIZ"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklama ile ;”ilk günden beri aynı şeyi söylüyorum, Kocaeli’yi çöplük yapmayacağız dedim. Biz de Kocaeli’yi çöplük yapmamak için aksiyon alıyoruz. İZAYDAŞ’ın artık depolama şansı kalmadı. Bunu 3 yıl önce demiştim ve bu 3 yıllık süre doldu. Akademik Odalar Birliğiyle paylaşımcı bir süreç içindeyiz. Yakma işlemi yapmayacağımızı adayken söylemiştim çünkü bakanlık sıfır atık projesini geliştirmişti. Biz de bertaraf etme yöntemiyle yürüyeceğiz. Bunun için iki önemli noktaya yapılması uygun görüldü. Biri batı yakasında diğeri İzmit’in bittiği Kandıra’nın başladığı F tipi cezaevinin güneyinde bir noktaya kurulacak” ifadelerini kullanmıştı.

Aradan geçen zaman içinde proje ile ilgili bir çalışma yapılamamasını eleştiren Sertif Gökçe, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nin çok acil yeni bir çöp dönüştürme tesisine ihtiyacı olduğunu söyleyerek, İlimtepe- Umuttepe gibi oksijenin bol olduğu bölgelerde yeni tesis yapmak istemesinin ardından sessizliğe büründüğünü ifade etti. 

“BİR ANDA SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ”

Gökçe yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “10-15 yıl önce İZAYDAŞ’ın kapasitesinin dolduğunu ve Kocaeli’nin çok acil yeni bir çöp dönüştürme tesisine ihtiyacı olduğunu söyleyerek, İlimtepe-Umuttepe gibi oksijenin bol olduğu bölgelerde yeni tesis yapmak isteyen Kocaeli Büyükşehir belediyesi, bu konuda bir anda sessizliğe büründü. Acaba artık Kocaeli’nin çöp tesisine ihtiyacı kalmadı mı? Yoksa İzaydaşın kapasitesini iki- üç katına çıkardılar da haberimiz mi olmadı? Ya da yeni bir çöp tesisi kurdular da kamuoyunun bundan bilgisi mi yok.”

Güncelleme: 13 Eylül 2022 14:41
BENZER HABERLER
lastik iş sendikası
kaan uçar masaüstü
X