Adalet Arayan Aileler SGK’dan Eli Boş Döndü: “Görüşme Bizi Daha da Yıktı
13 Aralık 2025 09:11

Adalet Arayan Aileler SGK’dan Eli Boş Döndü: “Görüşme Bizi Daha da Yıktı

Dilovası’ndaki parfüm tesisinde 7 işçinin hayatını kaybettiği yangının ardından aileler SGK Kocaeli İl Müdürlüğü’ne dilekçe verdi. Görüşme sonrası konuşan ailelerin avukatı Mürsel Ünder, “İçimizi rahatlatması gereken görüşme bizi daha da üzdü” dedi. Acılı bir baba ise belediyede yaptığı konuşma sonrası tehdit edildiğini iddia etti.

Beyza Akgüneş Tüm haberleri

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 8 Kasım’da parfüm depolama tesisinde çıkan ve 7 işçinin yaşamını yitirdiği yangının ardından ailelerin adalet arayışı sürüyor. Hayatını kaybeden işçilerin yakınları, bugün İzmit Yahya Kaptan’da bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kocaeli İl Müdürlüğü önünde bir araya gelerek dilekçelerini teslim etti.

Aileler, yangında hayatını kaybeden işçilerin çocuk işçi ve sigortasız olarak çalıştırıldığını öne sürerken, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Açıklamaya çeşitli siyasi partilerin temsilcileri de katılarak ailelere destek verdi.

ACILI AİLELER SGK ÖNÜNDE

Basın açıklamasına; yangında hayatını kaybeden Hanım Gülek’in kayınbiraderi Mehmet Gülek, Esma Gikan’ın akrabası Aras Engin Gikan, Şengül Yılmaz’ın eşi Salih Yılmaz ve ablası Emine Bulut, Tuğba Taşdemir’in babası Şahin Taşdemir ile Cansu Esatoğlu’nun babası İbrahim Esatoğlu katıldı. Aileler, avukatları eşliğinde SGK İl Müdürlüğü’ne dilekçelerini sundu.

“BU BİR İŞÇİ KATLİAMIDIR”

Görüşme sonrası açıklama yapan ailelerin avukatı Mürsel Ünder, sert ifadeler kullandı. Ünder, “34 gündür vahşi bir şekilde katledilen işçilerimiz var. Çocuklarımız, kardeşlerimiz, eşlerimiz göz göre göre hayatını kaybetti. Bu sadece bizim değil, bu memleketin sorunu. Dilovası’nda yaşanan açık bir işçi katliamıdır” dedi.

Ünder, tesiste yıllardır çocuk işçi ve sigortasız çalışmanın sürdüğünü öne sürerek, “Alışveriş merkezlerinde satılan pahalı parfümler, burada üç kuruşa çalışan işçilere doldurtuldu. Birçok sorumlu var ve biz bu sorumluların ne yaptığını, ne yapmadığını öğrenmek istiyoruz. Ne kadar sürerse sürsün bunun hesabını sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“GÖRÜŞME İÇİMİZİ RAHATLATMADI”

SGK ile yapılan görüşmeye de tepki gösteren Ünder, şunları söyledi: “Az önce yaptığımız görüşme bizi rahatlatmak yerine daha da üzdü. ‘Soruşturma devam ediyor, açıklama yapamayız’ denildi. Peki bu tesis 4 yıldır faaliyetteyken neden kimse buraya gelmedi? Küçük esnafa ceza kesiliyor ama burada bir işçi katliamı yaşanmış. Sadece 3 kişinin açığa alındığını öğreniyoruz. Başta bakanlık olmak üzere tüm sorumlular hesap verene kadar bu davanın peşini bırakmayacağız.”

“BELEDİYEDE KONUŞTUM, TEHDİT EDİLDİM”

Yangında kızı Cansu Esatoğlu’nu kaybeden baba İbrahim Esatoğlu ise dikkat çeken iddialarda bulundu. Esatoğlu, “Kamu kurumları hakkında ortada doğru düzgün bir dosya bile yok. 34 gün geçti, sadece 3 kişi açığa alındı. Dilovası’nda korkunç bir rant düzeni var ve biz canlarımızı bu yüzden kaybettik” dedi.

Esatoğlu, Dilovası Belediyesi’nde yaptığı konuşmanın ardından tehdit edildiğini ileri sürerek, “Patlamanın olduğu iş yerinde ruhsat yok, iskân yok deniliyor ama işletme ruhsatı verilmiş. Bu ruhsatı kim verdi? Mecliste konuştuğum gün sabaha kadar tehdit edildim. Ama biz korkmayacağız” diye konuştu.

“DİLOVASI’NA NEŞTER VURULMALI”

Cumhurbaşkanına güvendiklerini ifade eden Esatoğlu, “Dilovası Belediyesi’ne neşter vurulmasını istiyoruz. Türkiye’nin en büyük sanayi rantı burada dönüyor. SGK’nın hemen yanında ruhsatsız bir iş yerinde bu yaşanıyorsa, kim bilir başka neler yaşanıyor. Sorumlular cezalarını bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız” diyerek tepkisini dile getirdi.

Güncelleme: 13 Aralık 2025 09:22
BENZER HABERLER
bahattin bal web
kaan uçar masaüstü
X