28 Kasım 2018 14:04

ALİ KORKMAZ’A VEDA DEĞİL VEFA ZAMANI

Siyasette tanıdığım, sevdiğim, ender insanlardan biridir Ali Korkmaz

Gençlik kollarında hizmet ettiğim yıllarda onun önderliğinde birçok seçime girdik. O dönemlerde siyaset yapan bütün gençler benim gibi düşünür, o hangi yola girerse girsin arkasında, bıkmadan yılmadan gözü kapalı mücadele eder.

Ali Korkmaz, yapılan her işin ardından bir teşekkürün, teveccühün, mütevaziliğin timsali, sahiplenmenin hakkını vermenin adıdır.

Evet, siyasette tertemiz gelmek ve tertemiz gitmek zordur. Hizmet ettiği makama laf getirmemenin gururu çok önemlidir.7 yıl aynı makama hizmet ettikten sonra, alnı açık dik gezmek zor iştir.

Ali Korkmaz, hiçbir zaman görev isteyen, değil her zaman görev verilen oldu. Koltuk sevdası güderek makamı boş yere meşgul etmedi…

Oturduğu koltuğu öyle doldurdu ki, adeta o makam doldu taştı. O kadar taştı ki, Ali Korkmaz, İlçe Başkanlığı makamına çok gelmeye başladı.

Görev aldığı günden beri, çevresindekilerden çok zarar gördü. Göz göre göre bunu bile bile asla ve asla ona zarar verenlere sırtını dönmedi. Sırf yol arkadaşım diye, siper oldu adeta dışarıdan gelen bütün eleştirilere.

Kimisi onu yolda bıraktı dışarıdan zarar vermeye çalıştı, kimisi de yanında durdu zarar verdi..

Ama o asla kimseye sitem etmedi, şikâyet etmedi, küçük düşürmedi. Hani demiştim ya o tebessüm timsali diye, hafif bir tebessüm ederek güldü geçti her şeye.

Kim dardaysa koştu gitti yanına, arayan herkesin davetine icabet etti, kimin ne derdi varsa oturdu dinledi.

Makamını kullanamıyor diye, masaya vurmuyor diye, çok eleştirildi…

Ama o bunları bile bile makamını kullanarak asla bu güç ile kimseyi ezmedi.

Evet, çok zordur siyasette partisine en ufak laf getirmeden, leke sürmeden hizmette bulunmak ve bu vebali yüklenerek bu makamı temsil etmek.

2011 yılının Mart ayında İlçe Başkanı olarak oturduğu makamı, 2017 yılının Ağustos ayına kadar bir evlat korurcasına korudu.

Ocu bucu ayırmadı, her kesimi her tarafı idare etmeye çalıştı, çoğu zaman arada kaldı, çoğu zaman mertliği ve adamlığı sayesinde tarafları uzlaştırarak krizleri yönetti.

Makamını basamak olarak kullanmadı. 7 yıl bu görevi yapacaksın dediler, oflamadan puflamadan “Benim buralarda olmamam gerekir” demeden vaktinden, nakdinden harcayarak hizmet etti.

Göreve geldiği günden bu yana 3 Genel Seçim, 1 Yerel Seçim, 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 1 kez Anayasa Halk Oylaması seçimi atlatan, bütün bunlar içinde çok kritik 2014 Yerel Seçimlerinde bıçak sırtı olan İzmit Belediye Başkanlığı seçimini kazanan teşkilatlara önderlik etti.

Şimdi ona vefasızlık değil vefa zamanı…

Ali Korkmaz, siyasi bir erdemlik ile görevini yeni arkadaşlara devretmek üzere aday olmayacağını açıkladı.

En önemli açıklaması ise benim için şu oldu; “Benim bu kente hizmet etme isteğim ve borcum var. Bu kentte doğdum ve bu kentten başka gidecek yerim yok. İnşallah ölünce toprağa verileceğim yerde bellidir Tepeköy Mezarlığı. Ancak bu koltuklar halka hizmet noktasında geçici makamlardır.”

İşte bizlerin, bu koltukları halka hizmet olarak gören, vakti zamanı geldiğin de çekip gitmesini bilen, siyasetçilere ihtiyacımız var.

İzmit’in Ali Korkmaz’a ihtiyacı var..

İzmit’in oturduğu makamı kirletmeden, yıllarca hizmet ederek o makamdan tertemiz giden, ölünce gömüleceği yeri adres gösterebilecek kadar şeffaf liderlere yöneticilere ihtiyacı var.

İzmit, kendi evladına her zaman sahip çıktı ve çıkacak..

Evet, şimdi Ali Korkmaz’a veda değil, vefa zamanı. Onun doldurup taşırdığı, başarı çıtasını göklere çıkardığı, İlçe Başkanlığı makamından, daha üst makamlara taşıyarak o makamlara da kalite katmak adına, bu teşkilatlarda vefanın olduğunu göstermek, hak edenin hakkını vermek adına vefa zamanı.

Sadece vefa…

Yıllarımı, gençliğimi verdiğim hizmet ettiğim, İzmit ilçe teşkilatı için hayırlısını diliyorum. Taze kan, yeni heyecan hayırlar bereketler getirir İNŞAALLAH.

Yapılan yenilikler ve değişiklikler ile seferlere memur olacak teşkilatların muzaffer olması ümidi ile ALLAH’A emanet olun.

Selam ve dua ile…

 

 

 

 

Güncelleme: 28 Kasım 2018 16:04
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
Dr. Emre Erdoğan
X