Aysel’in Sözleri Rakibini Dışarı Çıkardı
Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar ve Tatlıcılar Odası’nın 10. Olağan Genel Kurulu, zaman zaman tansiyonun yükseldiği anlara sahne oldu. Mevcut Başkan Fatih Aysel’in kürsüde yaptığı konuşma sırasında, başkan adaylarından İbrahim Şahin’in salonu terk etmesi dikkat çekti.
Genel kurulda söz alan Başkan Aysel, göreve geldikleri günden bu yana sektörde yaşanan sorunları yakından takip ettiklerini vurguladı. Geçmiş dönemlere de değinen Aysel, uzun yıllar oda başkanlığı yapan ismin bayrağı layıkıyla taşıdığını belirterek, kendilerinin de bu sorumluluğu devraldıklarını söyledi.
Yufkacı esnafına yeterince ilgi gösterilmediği yönündeki eleştirilere yanıt veren Aysel, iki ayda bir düzenli toplantılar yaptıklarını ifade etti. Sistemin dışında kalmanın sektörel anlamda kayıp olacağını dile getiren Aysel, “Oklavanın sesini yok etmeye değil, bilgi ve sistemle büyütmeye çalışıyoruz” dedi.
“BU SADECE KOCAELİ’NİN DEĞİL, TÜRKİYE’NİN SORUNU”
Sektörde yaşanan problemlerin yerel değil, ülke genelinde yaşandığını vurgulayan Aysel, son bir yıldır federasyon yönetimiyle birlikte Ankara’da aktif temaslar yürüttüklerini aktardı. Tarım ve Ticaret Bakanlıkları başta olmak üzere birçok kurumla görüşmeler yapıldığını belirten Aysel, Kocaeli esnafının sorunlarının birebir muhataplara anlatıldığını söyledi.
KDV oranlarındaki adaletsizliğe de değinen Aysel, yüzde 1 ile yüzde 10 arasındaki farkın giderilmesi için Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Kooperatifleşmenin zorunluluk haline geldiğini belirten Aysel, bu yapının Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını dile getirdi.
Dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Aysel, olası bir kriz ya da pandemi sürecinde işletmelerin ayakta kalabilmesi için dijital altyapının şart olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile ortak ticaret havuzu kurulması için çalışmaların başlatıldığını da sözlerine ekledi.
“BU KOLTUK HESAP VERME KOLTUDUR”
Kişisel işlerinden feragat ederek oda için çalıştığını vurgulayan Aysel, “Bu koltuk hesap verme koltuğudur. Buradaysak bunun sorumluluğunu taşımak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Aysel’in konuşması devam ederken, başkan adaylarından İbrahim Şahin’in salonu terk etmesi genel kurulda kısa süreli hareketliliğe neden oldu. Şahin’in çıkışı salonda dikkat çekerken, genel kurul süreci kaldığı yerden devam etti.