Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2026’nın ilk toplantısını yaptı
22 Ocak 2026 12:22

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2026’nın ilk toplantısını yaptı

Kocaeli’de bağımlılıkla mücadele çalışmalarının ele alındığı Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nun 2026 yılı birinci toplantısı, Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ Tüm haberleri

Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt, üniversite temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilgili kurumların üst düzey yöneticileri katıldı.

Toplantıda, 2025 yılı boyunca yürütülen bağımlılıkla mücadele faaliyetleri değerlendirilirken, kurumlar arası iş birliği ve yeni dönem çalışmaları masaya yatırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli ve Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlükleri ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeleye yönelik yürütülen çalışmalar hakkında sunumlar yapıldı.

Ayrıca toplantıda; uyuşturucu ile mücadele, tütün kullanımının azaltılması ve davranışsal bağımlılıklarla mücadele kapsamında il genelinde yürütülen projeler ve uygulamalar hakkında bilgi verildi. Daha etkin bir mücadele için alınması gereken önlemler ve yapılması planlanan çalışmalar konusunda katılımcıların görüş ve önerileri dinlendi.

Toplantının sonunda konuşan Vali İlhami Aktaş, bağımlılıkla mücadelenin tüm kurumların ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, kurumlar arası koordinasyon ve iletişimin önemini vurguladı. Aktaş, sürece katkı sunan kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm paydaşlara teşekkür etti.

Güncelleme: 22 Ocak 2026 12:23
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
X